20 °C Budapest

Itt a gyorssegély a háziorvosoknak

Pénzcentrum
2011. december 14. 10:05

Összesen 4,5 milliárd forint pluszforrást oszt szét a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) az egészségügyi ellátók között. Ebből 3,5 milliárd forintot a háziorvosok kapnak.

Az év elején tervezettnél jóval kedvezőbben alakul az egészségbiztosítási alap egyenlege, az ebből származó források egy részét a kormány az egészségügy különböző területeire forgatja vissza - közölte a Nefmi. A háziorvosok és házi gyermekorvosok összesen 3 ,5 milliárd forint támogatásban részesülnek. Az év végén kéthónapnyi kártyapénzt, azaz plusz egyhavi juttatást kapnak, s két hónapra csökken a finanszírozásuk átfutási ideje.

A támogatás azt a célt szolgálja, hogy jövőre a háziorvosok és házi gyermekorvosok szintjén is minél hatékonyabb legyen a betegút-szervezés. Elengedhetetlen emellett, hogy az igen nagy migrációnak kitett háziorvosi, házi gyermekorvosi körben is támogassuk a munkaerő itthon tartását - indokolja a szaktárca a pluszjuttatást.

Félmilliárd forintot fordít a kormányzat az átmeneti gyógyszerellátási zavar kezelésére annak figyelembe vételével, hogy milyen szerepet vállalnak a kórházak a rákbetegségek gyógyításában. A nemzetközi gyógyszergyártási nehézségek miatt egyes gyógyszerek esetében az utóbbi időben átmeneti ellátási zavar alakult ki a kórházakban. A szaktárca kezdeményezte egyes gyógyszerek külföldről történő azonnali beszerzését, ezt biztosítja a többletforrás.

Ugyancsak félmilliárd forintot kap az Országos Mentőszolgálat és a betegszállítók a mentés folyamatosságának biztosítása érdekében. A többletforrás a megemelkedett üzemanyagköltség fedezését szolgálja. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?