20 °C Budapest

Sonkapénzt is kapnak idén a szerencsés kiválasztottak

2011. április 3. 07:02

A céges jutalmazás főszezonja a karácsony, de éveken keresztül nagy hagyománya volt az évközi plusz elismerésnek, a húsvéti sonkapénznek is. Ezek az egyszeri premizálási alkalmak komoly motiváló erővel bírtak az alkalmazottak felé, melyek formája gyakran az utalvány volt. A béren kívüli juttatások jelentősége egyre növekszik a javadalmazási rendszerben, de nagy kérdés, hogy elmondható-e ugyanez az évközi jutalmakról is?

A béren kívüli juttatások hatékony formája az utalvány, amellyel év közben is motiválhatóak a dolgozók. Sok éven keresztül megoldást jelentett erre a célra az ajándék utalvány, amit azonban tavaly közel 100 százalék adóval sújtottak. Idén újra visszatérhet ez az elismerési forma, hiszen az adó mértéke 51,07 százalékra csökkent. Emellett más juttatási formák, mint a mindennapi élethez leginkább kötődő melegétel utalvány adózása is kedvezőbbé vált, így most már ez is jelenthet alternatívát a dolgozók teljesítménynek növeléséhez.

Az év folyamán jellemzően két premizálási időszak van. Az egyik a március-április, a másik pedig a november-december. Az ajándék utalvány esetében a termék éves forgalmának közel 60 százalékát ekkor realizálta a Sodexo Motivációs Rendszer - hangsúlyozta Bukolyi Tamás a társaság kereskedelmi igazgatója.

 


Ez a piaci trend nem változott 2010-ben sem, azonban a jelentős adózás következtében az addigi forgalom kevesebb mint a negyedére esett vissza. Idén valamivel kedvezőbb a helyzet, az ajándék utalvány a kedvezőbb adózás mellett évente háromszor 7 800 értékben adható munkavállalónként és azok közeli hozzátartozóiként, valamint a melegétel utalvány akár visszamenőlegesen is kiadható havonta 18 000 forint értékben. Idén egyébként a vállalatok 20 százaléka tette be újra az ajándék utalványt a cafeteria rendszerébe, a melegétel utalvány pedig továbbra is legnépszerűbb elemnek számít.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
2020-ban már csak így lehet megtartani a munkavállalókat

A jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben vitathatatlan jelentősége van annak, hogy a munkáltató milyen teljesítmény javadalmazási rendszert alkalmaz a munkavállaló munkájának elismerésére, amely kétséget kizáróan javíthatja, vagy...

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?