Délutáni forintgyengülés, 7% közelében a hosszabb hozamok

Pénzcentrum
2005. december 14. 16:21

A forint erősödése az euróval szemben a reggeli rövid "hajrá" után megállt a 251.50 körüli ellenállási szintnél, a délutáni órákban enyhe gyengülésnek lehettünk tanúi. Az állampapírok másodpiacán az ÁKK által megállapított referencia-hozamok vegyes irányú mérsékelt (2-6 bp-os) elmozdulást mutatnak. A 3-10 éves szegmensben 7% közelében ingadoznak a hozamok. Különösebb izgalmak ma nem voltak a piacon.

eurhufcomp
eurhufcomp

A FED tegnap esti kamatemelését követő közlemény (közeleg a kamatemelési sorozat vége) kedvező megítélést jelent a feltörekvő piacokra nézve, ez a forint reggeli további minimális erősödésében is jelentkezett.

2005.12.13 20:19
25 bp-tal emelt a FED - de közel lehet a vége

A hétfő reggel még 256 közeléből induló euróval szembeni forintárfolyam ma egészen 251.20-ig süllyedt, majd onnan technikai jellegű korrekció eredményeként délutánra a 252.40-252.90-es sávba emelkedett a kurzus. A forint/dollár árfolyam délelőtt a 210-es szint alatt is járt, délutánra kissé efölötti jegyzéseket láthattunk.

Holnap a Pénzügyminisztériumban 17:00-kor kerül sor az államháztartás helyzetéről szóló szokásos hóközi sajtótájékoztatóra (novemberi részletes folyamatok), melyről élőben tudósítunk. A Reuters holnap délben publikálja decemberi elemzői felmérésének eredményét, melynek egyik legfőbb üzenete az lehet, hogy a jövő hétfői Monetáris Tanács kamatdöntés kimenetele ismét a tartás lehet (6%-on maradó irányadó kamatszint).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A holnapi illetve a pénteki nap legfontosabb eseménye EU-s szempontból az uniós csúcstalálkozó. A hétéves költségvetés elfogadása felett egyre borúsabb fellegek mutatkoznak: a lengyelek a legfrissebb hírek szerint a jelenlegi forma ellen vétót fognak emelni.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.10 00:01
FLEXIDUS After the Great Resignation, a new term has entered the workplace lexicon, 'flexidus', ref...
perfekt  |  2023.12.08 14:05
A kormány új rendeletet adott ki a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők ké...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm