2018. július 21. szombat Dániel, Daniella

Fontos változás előtt áll a magyar bank: minden ügyfelet érint


Már csak néhány nap maradt hátra az MKB Bank digitális rendszerének átállásáig. Az átállás ideje alatt a bank számos szolgáltatása nem lesz elérhető, többek között a bankfiókok is zárva lesznek.

Hetényi Márk vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a későbbiekben sokkal gyorsabban lesznek képesek új szolgáltatásokat bevezetni, az új rendszer elősegíti majd a nyílt bankolást. Az utóbbi 10 évben nem volt olyan bank Magyarországon, amely ekkora rendszerátállást hajtott volna végre.

Az átállás folyamán más, egyéb rendszereket is integrálni kell az új rendszerbe, többek között ezért is fog több napig tartani az átállás. Az új rendszernek köszönhetően akár több százezer új ügyfél kiszolgálására is képes lesz a bank. Jelenleg 175 ezer olyan lakossági ügyfele van a banknak, akik aktívan bankolnak, vállalati oldalon ez a szám jelenleg 40 ezer.

Koczka Dániel, az átállás digitális vezetője elmondta, hogy az átállás előkészületei már két és fél éve tartanak. Jelenleg arra törekednek, hogy az átállás levezénylése zökkenőmentes legyen. Az adatok migrációját egy külön auditor cég fogja ellenőrizni, felügyelni. Mostanra már a Magyar Nemzeti Bank hivatalos engedélyét is megkapták arra vonatkozóan, hogy az átállás ideje alatt bankszünnapokat tarthasson az MKB.

Kovács Larissza, a bank digitális ügyfélélmény igazgatója elmondta, hogy a bankkártyákat fogják tudni használni az ügyfelek készpénzfelvételre és vásárlásra is. Fontos azonban, hogy az átállást megelőzően az ügyfelek biztosítsák, hogy elegendő fedezet legyen a kártyán, ugyanis az átállás ideje alatt nem fognak tudni befizetéseket, beérkező átutalásokat jóváírni az ügyfelek számláin. A június 29-ig nem teljesülő megbízások csak az átállást követően fognak teljesülni.

A kártyán kívül elérhető lesz továbbá az MKB Pay szolgáltatása is, tehát ezen keresztül is képesek lesznek vásárolni a bank ügyfelei.

MIT SZÓLNÁL 490 EZER FORINTHOZ?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, egy példa: kalkulátorunkban 490 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja havi 16 075 forintos törlesztővel; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank ajánlata sem, amely esetében 16 273 forintos havi törlesztővel kalkulálhatunk. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ennyiért gályáznak a napszámosok a magyar gyümölcsösökben
Jócskán emelkedtek az órabérek tavalyhoz képest.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS