2018. szeptember 23. vasárnap Tekla

Dübörög a magyar lízingpiac: egyre többen finanszíroznak így

  • MTI
  • 2018. július 10. kedd 08:30

Több mint duplájára növekedett az építőgépek lízingfinanszírozása az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, miközben a többi eszköz-kategória vegyesen teljesített - írja a Világgazdaság.

A Magyar Lízingszövetség adatai alapján az első negyedévben 6,12 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket építőgépek beszerzésének finanszírozására a magyarországi lízingcégek, ami amellett, hogy több mint duplája az egy évvel korábbi 2,79 milliárdnak, sokéves rekordnak számít. A szervezet értékelése szerint az impozáns növekedés elsősorban az építőipar jó teljesítményének köszönhető, és 2018 egészére is további bővülés várható.

A gépeknél - ez a kategória a mezőgazdasági, építő-, IT- és egyéb gépeket tartalmazza - bő 31 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket a piaci szereplők, ami 1,44 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi mennyiséghez viszonyítva.

Az első negyedéves forgalomban a szervezet adatai szerint jelentős szerep jutott a kis- és középvállalkozásoknak: az újonnan kihelyezett több mint 147 milliárd forintos finanszírozott összeg 75 százalékát ezek a vállalkozások igényelték.


JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Iparági figyelmeztetés: rengeteg magyar család maradhat fűtés nélkül
Csak hetekre előre lehet időpontot egyeztetni a fűtésszerelőkkel.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk