2020. július 4. szombat Ulrik

Dübörög a magyar lízingpiac: egyre többen finanszíroznak így

  • MTI
  • 2018. július 10. kedd 08:30

Több mint duplájára növekedett az építőgépek lízingfinanszírozása az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, miközben a többi eszköz-kategória vegyesen teljesített - írja a Világgazdaság.

A Magyar Lízingszövetség adatai alapján az első negyedévben 6,12 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket építőgépek beszerzésének finanszírozására a magyarországi lízingcégek, ami amellett, hogy több mint duplája az egy évvel korábbi 2,79 milliárdnak, sokéves rekordnak számít. A szervezet értékelése szerint az impozáns növekedés elsősorban az építőipar jó teljesítményének köszönhető, és 2018 egészére is további bővülés várható.

A gépeknél - ez a kategória a mezőgazdasági, építő-, IT- és egyéb gépeket tartalmazza - bő 31 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket a piaci szereplők, ami 1,44 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi mennyiséghez viszonyítva.

Az első negyedéves forgalomban a szervezet adatai szerint jelentős szerep jutott a kis- és középvállalkozásoknak: az újonnan kihelyezett több mint 147 milliárd forintos finanszírozott összeg 75 százalékát ezek a vállalkozások igényelték.


JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk