2020. október 1. csütörtök Malvin

Devizahitelesek: már kész a megoldást jelentő jogszabály

  • Pénzcentrum.hu/MTI
  • 2014. március 22. szombat 10:20

A szaktárcák már több megoldást is kidolgoztak a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabályra, így a Kúria határozatát követően néhány hét múlva beterjeszthető lesz a szükséges jogszabálytervezet - mondta Rétvári Bence a Magyar Nemzetnek.


Az igazságügyi tárca államtitkára szerint a devizahitel-szerződéseknek azokat a kikötéseit írhatja át az Országgyűlés, amelyek durván megsértik a fogyasztók érdekeit, jelentős érdeksérelmet pedig leginkább az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés okoz.

Olyan jogszabályt kell alkotni, amely általános érvénnyel rendezi a visszás pontokat, ugyanakkor ügyelni kell arra is, hogy a szabályozás ne hozza hátrányos helyzetbe a forintban tartozókat - mondta.

Az eddigi adósmentő kormányzati lépésekkel kapcsolatban kifejtette, hogy "a végtörlesztés nem okozott semmilyen pénzügyi fennakadást, de az árfolyamgát rendszere sem ingatta meg - az egyébként szilárd lábakon álló - magyar bankvilágot".

A napilapnak adott interjúban részletezte az árfolyamgát előnyeit is. Úgy vélekedett, hogy "aki nem lép be az árfolyamgátba, hónapról hónapra pénzt ajándékoz a banknak".

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó