32 °C Budapest
Itt a bármire felhasználható ingyenhitel: ilyen még nem volt Magyarországon

Itt a bármire felhasználható ingyenhitel: ilyen még nem volt Magyarországon

2017. október 19. 11:35

Október közepétől november elejéig akciós feltételekkel, 0 százalékos kamattal kínál hitelt a Provident. A cég neve sokak fejében a szokatlanul magas THM-mel forrt össze, így különösen meglepő lehet, hogy éppen ők kínálnak ingyenhitelt.

Bár szigorúan megszabott feltételek mellett, de az október közepe és a november első fele közötti szűk egy hónapban ingyenes kölcsönt igényelhetünk a Providenttől. A 0 százalékos THM-mel hirdetett hitelek már nem számítanak újdonságnak, ám ezek jellemzően áruvásárlási hitelek, tehát csak egy adott termék megvásárlására fordíthatjuk őket. Ezzel szemben a Provident szabad felhasználású hitelt ad, ugyancsak 0 százalékos THM-mel, sőt, még az egyébként borsos áron kínált Otthoni szolgáltatásukat is ingyen adják.

Megkötések persze vannak: akciós hitelt csak 80-150 ezer forint közötti összegben kaphatunk, és a 10 hetes futamidőt sem lehet módosítani. Csak olyanok igényelhetik a hitelt, akik még nem voltak a Provident ügyfelei, vagy korábbi tartozásukat legkésőbb 2017. április 1-ig kiegyenlítették. Tehát a meglévő adósok nem tudják lenullázni hitelük THM-jét, ellenben más pénzintézetnél lévő kisebb hitelek kiváltására kitűnő lehetőség lehet az ajánlat.

Nyilván rögtön felmerül a kérdés, hogy ez mégis miért éri meg a Providentnek? Lehet, hogy a pénzintézet anyagilag nem fog keresni ezeken az ügyleteken - sőt veszít, hiszen azt a pénzt kamatos hitelben is kihelyezhetné -, ellenben új, hitelre éhes ügyfelekkel kerülhet kapcsolatba, akiket a későbbiekben megkereshet újabb, már távolról sem ingyenes hitelajánlatokkal.

Mit tud a többi hitelük?

Megnéztük, hogy az akción kívüli kölcsönök esetében mekkora kamatot kell fizetniük a providentes ügyfeleknek. Azt kell mondani, hogy ezek a kondíciók már jóval kevésbé barátiak. A pénzintézet 30 ezer és 1 millió forint között nyújt hitelt, 42 héttől 30 hónapig terjedő futamidő mellett. A THM mértéke nem sokat változik az egyes konstrukciók között, 24,88 és 24,90 százalék között található.

A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével összehasonlítottuk, hogyan állják ki a Provident hitelei a versenyt más hitelintézetek személyi kölcsöneivel szemben. A kalkulációnál a legmagasabb, 1 millió forintos, 30 hónapos futamidővel rendelkező kölcsönt vetettük össze más pénzintézetek termékeivel.

Azonnal kiderült, hogy máshol jelentősen olcsóbban kaphatunk hitelt. Csakhogy néhányat említsünk: a Sberbank hitele 11,38 százalékos THM-mel, a CIB Bank kölcsöne 11,73 százalékos THM-mel, míg az MKB Bank ajánlata 12,01 százalékos THM-mel vehető igénybe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Miért lehet mégiscsak sikeres a Provident?

A fenti kalkuláción is látszik, hogy jóval olcsóbban is lehet személyi kölcsönhöz jutni. Pár éve még a nagyobb bankoknál is általános volt a 20 százalék körüli THM, ám ez mostanra sokat változott. A személyi hitelek átlagos hitelköltsége sokat csökkent az utóbbi években.

Hogy a Provident ezt megteheti, az azzal állhat összefüggésben, hogy nem teljesen ugyanazt a réteget célozzák meg. Míg náluk 30 ezer forint az igényelhető legkisebb kölcsön, addig a nagyobb bankok 2-300 ezer forint alatt jellemzően nem adnak személyi hitelt. Kivételek persze vannak, az OTP-nél már 100 ezer forintot is igényelhetünk. Természetesen a másik oldalról is jelentős az eltérés, míg a Providentnél 1 millió a plafon, addig máshol akár 7 millióig is elmehetünk.

A Provident mellett szólhat a kényelem is, hiszen az Otthoni szolgáltatásuk igénylése esetén a vállalat képviselője személyesen keres fel otthonunkban, így nekünk sehova se kell mennünk a hitel felvételéhez. Ezzel azonban érdemes vigyázni, mert bár a nullás hitelük mellé jelenleg ezt is ingyen adják, alapesetben ennek igencsak megkérik az árát. A példában szereplő 1 millió forintos hitel mellé erre a szolgáltatásra összesen 389 900 forintot fizetnek ki a szolgáltatást igénybe vevők, miközben még a kamat mértéke is csak 315 600 forint a 30 hónap alatt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 18. 08:54
 A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 190 milliós bírságot rótt ki a DIGI-re, miután a cég elhallgatta a...
Holdblog  |  2022. augusztus 18. 06:05
Korábban a HOLDBLOG-on már írtunk róla, hogy az orosz-ukrán konfliktus után Kína és Tajvan viszonyár...
Buxelliott  |  2022. augusztus 17. 10:45
Elérkezett az id, amikor helye és lehetsége is van a longnak. Megjelent a charton egy sokak által is...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 18. 09:25