24 °C Budapest
Hatalmas adósságot nyög Növényi Norbert

Hatalmas adósságot nyög Növényi Norbert

2015. május 10. 17:26

Hatalmas adósságot nyög Növényi Norbert. Az is elképzelhető, hogy a sportolón még az elszámolás sem segít majd.

Komoly megélhetési gondokkal küzd Növényi Norbert. Az olimpiai bajnok birkózónak most tetemes bankhitele miatt főhet a feje. Növényi 18 millió forint hitelt vett fel devizában, és ha nem jut dűlőre hamarosan a bankjával, az otthonát is elveszítheti.

18 millió forint kölcsönt vettem fel devizában. De a részletekbe tényleg ne menjünk bele. És abba se, mennyi a havi törlesztőrészletem. Most van az elszámolás a bankkal. Majd kiderül, mire jutunk. (...) Igaz... nehezen tudok megélni. De ez az én problémám, s nekem kell megoldanom. Nem tudom, mennyit kell még visszafizetnem a banknak, mert mint mondtam, most megy velük az egyeztetés. Hogy mi lesz, ha elvesztem az otthonom? Nem tudom. Felállok, és megyek tovább

- mondta a Blikknek Növényi.

Azt egyelőre nem tudni, Növényin segít-e majd az elszámolás, viszont sokatmondó, hogy a Pénzcentrum szerkesztőségének már eddig is több devizahiteles jelezte, hogy mennyire elégedetlen az eredménnyel.

Legutóbb például Ráski Péter, a Pénzcentrum szerkesztője az RTL Klub Házon Kívül c. műsorával egy családnál járt, akik finoman fogalmazva is elégedetlenek az elszámolással. Mint kiderült, a család törlesztője ugyan csökkenni fog a májusi befizetéskor, azonban még így is több a tartozásuk, mint a hitel felvételekor.

Nem szabad elfelejteni, hogy a fenti helyzet a svájci frank árfolyamának elszállása miatt van így, tehát nem a bank tisztességtelen elvonásai miatt. Ez utóbbiakat ugyanis visszamenőlegesen jóváírta a pénzintézet a tőketartozáson. Az árfolyam-ingadozás miatti tőkenövekedést viszont az ügyfeleknek kell állnia.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Éppen ezért az összes adósnak érdemes megfontolnia a hitelkiváltást. A riportban bemutatott család például havi szinten 10 ezer forintot is megspórolhat azzal, ha kiváltja hitelét. A hitelkiváltással arra is lehetőségük nyílhat, hogy hosszabb időre (akár 5-10 évre) rögzítsék a törlesztőrészletüket.

A teljes riportot itt láthatod:

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!