7 °C Budapest

Mit ígér a Raiffeisen a devizahiteleseknek?

2015. március 26. 13:34

Nem készül különleges ajánlattal a Raiffeisen a devizahiteles elszámolásban részesülő ügyfeleknek. A bank képviselője szerint ők inkább a felelős, stabil hitelezést helyezik előtérbe.

A Raiffeisen tavalyi vesztesége összesen 115 milliárd forintot tett ki 2014-ben, elsősorban a devizahiteles elszámolásnak köszönhetően. Ennek ellenére a bank nem vonul ki Magyarországról, ezt erősíti az is, hogy a vállalat tőkeemelést hajt végre a közeljövőben - tudtuk meg a bank sajtótájékoztatóján.

A nem teljesítő hitelek fedezeti aránya jelentős mértékben, nyolc százalékponttal nőtt 2014-ben az előző évi adatokhoz képest, ennek köszönhetően jelentősen javult a bank stabilitása.

Egyre népszerűbb a Raiffeisen a magyarok között

A Raiffeisen bank folyószámláit 10 százalékkal többen vették igénybe, mint egy évvel korábban. A hitelkártya is népszerű a hitelintézetnél, 66 százalékkal több hitelkártyát használtak az ügyfelek tavaly, mint 2013-ban. A bank egyébként kiemelkedő szolgáltatásokat nyújt a prémium szegmensben, ezt mutatja az is, hogy 28 ezer fővel bővült ez az ügyfélkör, ez 30 százalékos bővülést jelent.

Mi a helyzet a devizahitelekkel?

A lakossági deviza alapú jelzáloghitelek forintosítása más bankhoz hasonlóan megtörtént, illetve az elszámolási értesítőket folyamatosan postázzák, a törvénynek megfelelően a leveleket április végéig postára adják. A banknak egyébként 168 ezer devizahiteles ügyfele volt, akit érint az elszámolás és ezen belül 30 ezer adós van, akinek a kölcsöne forintosításra kerül.

A Raiffeisen az Erstével és a K&H-val szemben nem akar beszállni egy agresszív ügyfélszerzésbe, azonban a saját ügyfeleknek kedvező ajánlatot fogunk tenni

 - mondta az elszámolásról Ralf Cymanek, a Raiffeisen vezérigazgató-helyettese. Ezért nem készülnek új hitelkiváltó termékkel, a jelenlegi ilyen célú kölcsön is kedvező lehet az ügyfeleknek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Én a felelős hitelezés híve vagyok

- tette hozzá Ralf Cymanek.

Marad Magyarországon a Raiffeisen

A jelentős veszteség ellenére a bank marad Magyarországon, és a stabilitás növelésének érdekében két lépcsőben 455 millió euró (kb. 136 milliárd forint) tőkét tesznek a bankba.

A Raiffeisenen belül nem volt szó arról, hogy a bankban részesedést vesz a magyar állam

- cáfolta a sajtóértesüléseket Heinz Wiedner, a Raiffeisen vezérigazgatója. 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 31. 10:22
Chochol Károly eredeti szakmája optikus volt, a budapesti Fotóklubban tanult fényképezni.
Holdblog  |  2023. január 31. 05:59
Az ENSZ adatai szerint a Föld szárazföldi területeinek 31 százalékát borítják erdőségek. Levegő- és...
Bankmonitor  |  2023. január 30. 16:44
Az utóbbi években ugrásszerűen nőtt a magán egészségügybe járók száma. A szolgáltatásokért zsebből f...
MNB Intézet  |  2023. január 30. 10:42
Do editors and reviewers have strong preferences for statistically significant estimation results? T...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?