12 °C Budapest

Igazi luxusban vészeli át a telet a magyar sztárpár - állítólag fillérekből

Pénzcentrum
2014. április 4. 17:32

Bódi Guszti és neje, Bódi Margó szívesen időznek Thaiföldön, mert az ottaniak kedvesek, és a betegségére is jó kezeléseket kap. Ám a Fekete szemek alapítója a Blikknek elárulta, mindemellett sokkal olcsóbban jönnek ki, mint itthon.

"Sűrűn kell járnunk Thaiföldre, mert a szívinfarktusom óta ott kapok igazán jó gyógykezeléseket, amelyeket rendszeresen kell elvégezni. Ezért töltünk el akár két hónapot is odakint, meg azért is, mert sokkal olcsóbb a megélhetés. Januártól márciusig szoktunk kint lenni, és hetven-hetvenhét ezerért bérlünk albérletet, plusz az étkezés. Százezer forintból simán kijövünk, míg ezt itthon nem tehetjük meg. A repülőjegy az, ami drága, a megélhetés viszont nagyon olcsó" - mondta a lapnak Bódi Guszti.Belföldön is tarolnak az olcsó utazások

A szállásközvetítő és kuponos oldalak a turisztikai piac egyre meghatározóbb szereplői: a becslések szerint a mintegy 60 milliárd forintos teljes hazai szállásdíjbevétel 40 százalékát generálják, és ezzel jelentősen hozzájárulnak a piac évi 7-8 százalékos növekedéséhez.

Az online szállásközvetítő és a kedvezményes lehetőségeket gyűjtő kuponos oldalak jelentősége idén várhatóan még tovább nő. Tavaly a szállásdíjbevétel 40 százaléka, körülbelül 25 milliárd forint már ilyen oldalakon keresztül érkezett a szálláshelyekhez, és prognózisunk szerint ebben idén 15 százalékos növekedés várható - derül ki az Utazok.hu csoport prognózisából.

A KSH adatai szerint 2013-ban a kereskedelmi szálláshelyeken 4,5 százalékos növekedést regisztráltak a belföldi vendégéjszakák számában az előző évhez viszonyítva, amely eredményhez jelentősen hozzájárult a SZÉP-kártya felhasználása is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tudatosan tervezett utazók és az utolsó pillanatban döntő last minute jellegű szállásfoglalások aránya is nőtt az előző évhez képest. Az utasok harmada harminc vagy még annál is több nappal előtte kiválasztja és lefoglalja pihenésének helyszínét.

A kiválasztott úti cél tekintetében nincs jelentős változás, a balatoni régió mellett a gyógyvízek melletti wellnessközpontok a legnépszerűbbek.

Az online foglalások jelentős része, több mint 35 százaléka még mindig Budapestről érkezik, de a megyeszékhelyeken élők is egyre nagyobb számban intézik az internet segítségével az utazásaikat.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?