8 °C Budapest

Hitelesek tízezrei örülhetnek, itt a megváltás? Heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. szeptember 9. 17:33

Nemrég kamatcsökkentésre szánta magát a monetáris tanács múlthét kedden. Ez a 25 bázispontos, vagyis az alapkamatot 7 százalékról 6,75 százalékra mérséklő döntés hatással van a háztartások pénztárcájára is. Mit jelent a döntés a hiteleseknek, csökkenhet a törlesztőrészletünk? A Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2012. 36. hetében.

Hitelesek tízezrei örülhetnek, itt a megváltás?
A döntés hivatalos indoklása szerint "A monetáris kondíciók lazítására csak addig van mód, amíg a gazdaságot érő kínálati sokkok és árszintemelő kormányzati intézkedések nem okoznak tovagyűrűző inflációs hatásokat és a kockázati megítélésünk javulása folytatódik." De mi az alapkamat és miért ilyen fontos?

Ezek a legolcsóbb bankszámlák idén ősszel: itt a lista!
Egyre gyakrabban érdemes összehasonlítani a bankok folyószámla ajánlatait a tranzakciós illeték bevezetéséhez közeledve. Számításaink szerint a legkedvezőbb és legdrágább banki ajánlatok között már most is több tízezer forintos különbségek vannak éves szinten. Összeállításunkban két különböző jövedelemszint mellett is vizsgáltuk, mely bank ajánlata a legolcsóbb. Elemzésünk első részében a 150 ezer forint felett keresőkkel foglalkozunk, akik a legtöbb banknál ingyenes folyószámlákból válogathatnak. De vajon tényleg ingyenes az ingyenes? Mire számíthatunk a tranzakciós adó után? Milyen trükkökkel kereshetünk akár tízezreket is?

Filléres ajánlatok a magyar bankoktól: kispénzűek is elkezdhetik
A legolcsóbb bankszámlát keressük továbbra is. A 150 ezer forintos jóváírással rendelkező ügyfelek után megnéztük mennyivel kerül többe a "bankolás" a kispénzűeknek. A 10 legnagyobb bank ajánlatait hasonlítottuk össze egy 90 ezer forintos nettó jövedelmű ügyfél esetében.

Népirtással vádolják a magyar bankokat
150 miskolci devizahiteles népirtással vádolja a bankokat. A Borsod Online beszámolója szerint már ennyien írták alá azt a petíciót, amely többek között népirtással, uzsora-bűncselekménnyel, csalással és tiltott szerencsejáték szervezésével vádolják a magyar hitelintézeteket.

Megérkezett a bankok és biztosítók feketelistája
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a fogyasztóvédelmi tevékenységét bemutató második negyedéves jelentése szerint drasztikusan csökkent a pénz, pénztári és biztosítási piacra beérkezett panaszok száma. 2012 II. negyedévében összesen 1 803 darab fogyasztói kérelem érkezett.

Óriási hír! Vége az önkényes áfavisszatartásnak?
Nem tagadható meg az áfa levonása főszabály szerint a számlakibocsátó által elkövetett szabálytalanságok miatt - mondta ki ismételten a csütörtökön nyilvánosságra hozott ítéletében az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága egy magyarországi jogvita kapcsán. A bíróság legutóbb június 21-én hozott ítéletében is ugyanezt a megállapítást tette.

Ezt megköszönhetjük Matolcsy Györgynek
Sok munkavállalót, munkáltatót meglepetésként érhet a nemzetgazdasági miniszter kedden megjelent rendelete, amely a 2013. évi munkaszüneti napokat szabályozza.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

5+1 tipp: így spórolj szeptemberben
Sok család csak ezekben a napokban szembesült azzal, mekkora anyagi terhet jelentett az iskolakezdés: a Pénzcentrum.hu most 5+1 spórolós tippet mutat szeptemberre. Akár már ma is elkezdhetjük használni őket.

Szextelep lett a kormány nagy álmából
Siralmas állapotokkal találkozhat az, aki felkeresi az ócsai hitelestelepet, pontosabban a telep helyét. Az építkezés indulási időpontja körül még mindig sok a kérdőjel, a területen pedig a szemét és a vakondok mellett már a prostituáltak is megjelentek.

A szex az úr: ezek a legolvasottab könyvek Magyarországon
Talán a nyár vége, vagy éppen a nyaralószezon tetőzése az oka, de a Bookline augusztusi sikerlistáján igen szép számmal képviselteti magát a romantika és az erotika.

Van még Üdülési Csekked? Most költsd el, akciósan!
A 2012-es érvényességi idővel rendelkező Üdülési Csekkek már csak december 31-ig válthatók be, így alig négy hónapjuk maradt azoknak, akik fel szeretnék használni megmaradt csekkjeiket. A szállodák akciós ajánlatokkal várják a megmaradt utalványok felhasználóit.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem