-5 °C Budapest

Itt a második bank, ahol van kamattámogatott hitel

Pénzcentrum
2012. augusztus 9. 13:34

A K&H Bank a hazai lakossági jelzáloghitel piacon az OTP Bank után az elsők között vezeti be augusztus 13-tól az új kamattámogatott hitelt. Dr. Bába Ágnes, a bank lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese szerint az államilag támogatott hitelkonstrukció segíthet a bizalmi légkör kialakításában, és lendületet adhat a jelenleg pangó hitelezési piacnak. A bank szerint a lakáshitel piac 2012-2013-ban az új kihelyezések esetében akár 10 százalékkal is élénkülhet a hitelkonstrukció megjelenésének köszönhetően.

Az új lakás vásárlásához vagy építéséhez, illetve használt lakás vásárlásához vagy korszerűsítéséhez igénybe vehető forinthitel kamatainak megfizetéséhez az állam 5 évig - évente csökkenő mértékben - nyújt kamattámogatást. Az ügyleti kamat így a kamattámogatás időtartama alatt az ügyfél által fizetendő kamatból és a kamattámogatásból tevődik össze. Az új konstrukciót semmilyen járulékos havi költség nem terheli, az ügyfelek csak a havi tőke- és kamattörlesztést fizetik.A kamattámogatás megszűnése után a hitel piaci kamatozású konstrukcióként folytatódik tovább, de a hitelkamat referenciakamathoz kötött, ami nagyobb kiszámíthatóságot biztosít az ügyfelek számára.

Példa egy 5 millió forint összegű, 20 éves futamidejű, lakáscélú hitel törlesztőrészleteire és az év végén fennálló tőketartozásokra. A példában bemutatott kamattámogatás új lakás vásárlása esetén és két eltartott gyermekkel érvényes. (THM: 10,7%).

A táblázatban látható példa a kamattámogatásos időszak után a referenciakamat értékének változatlanságát feltételezi a hitel teljes futamideje alatt. Amennyiben a referenciakamat értéke csökken, az ügyfél által fizetendő törlesztőrészletek a példában leírtaknál kedvezőbben alakulnak - csökkenhetnek - a futamidő alatt.

Ha a forint kamatkörnyezet hosszútávon növekszik, az ügyfél által fizetendő törlesztőrészletek a példában bemutatottnál kedvezőtlenebbül is alakulhatnak a kamattámogatott időszak lejárta után. A törlesztőrészlet változásának mértéke a kamatváltozás, a hátralevő futamidő és a tőkeösszeg függvényében változik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 7. 19:13
Látványos amerikai technikai- és csapatsportok, valamint egy Emmy-díjas sporttörténelmi sorozat érke...
Bankmonitor  |  2023. február 7. 07:04
Ügyfeleink gyakran gondolják, hogy a hitelfedezeti biztosítást hamarabb meg lehet kötni, mint a bank...
Holdblog  |  2023. február 7. 06:02
A svájci luxusóragyártás szentháromságának egyik tagja, az Audemars Piguet idén 30 éve mutatta be a...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?