20 °C Budapest

A kutyának sem kell a forinthitel

Pénzcentrum
2011. augusztus 8. 09:02

Még annak ellenére is 54 százalékkal csökkent a forintalapú lakáshitelezés az idei év első félévében, 2010 azonos időszakához képest, hogy jelenleg csak forintban lehet adósságot vállalni - írja a Napi Gazdaság.

A napilap által megkérdezett pénzintézetek rendre erről a trendről számoltak be, s a többségük az idei évben sem számít változásra.

Az Erste szakembere szerint egyáltalán nincs jele annak, hogy érdemi élénkülésre lehetne számítani a piacon, új lakások nem épülnek, és a használtak forgalmában sem várható idén növekedés, az ügyfelek óvatosak és kerülik az eladósodást.

Bár jóval szűkebb ügyfélkör részéről, de továbbra is van kereslet a lakáshitelekre - véli az MKB. Az elmúlt évek szektorbeli önszabályozási folyamatának és a jogszabályi változtatások eredményeként a bankok a korábbiaknál jóval szigorúbban mérik fel az egyes kockázati paramétereket, illetve a kockázatok ismertetése is kiemelt hangsúlyt kapott.

A helyzetnek megfelelően a hitelcélok szerinti arányok is felborultak. Az UniCredit szerint az igényelt hitelek túlnyomó többségének lakáshitel a célja, az építési hitel minimálisnak, a felújításra és korszerűsítésre felvett pedig elenyészőnek mondható a banknál.

Az OTP is a használt lakások jelentősebb térnyeréséről számolt be. Az MKB a többieknél elterjedtebbnek látja a meglévő ingatlan felújítására, korszerűsítésére felvett kölcsönt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A negatív trendet a Budapest Banknál is érzékelik, de itt azért érzékelhető némi optimizmus. Mint elmondták: a visszaesés üteme lassul, és május−júniusban már növekvő volumeneket érzékeltek. Reményeik szerint a mélypontról a második félévben már felfelé mozdulhat a piac.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 11:55
A holland újságírók szövetsége (NVJ) több jogvédő szervezettel és internetszolgáltatóval együtt pert...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?