18 °C Budapest

14 éveseknek kínál hitelt a magyar bank

2011. július 11. 15:02

Újfajta konstrukciót vezet be a magyar piacra a TakarékPont hálózat: a fiatal ügyfelek igényeire kialakított Király Hitel leginkább a lakás-előtakarékosságra hasonlít, hiszen a kezdeti megtakarítási időszakért cserébe alacsonyabb kamatra számíthatunk.

A TakarékPont hálózat mai közleménye szerint jó ideje vizsgálja az ügyfélfókuszában álló fiatalok pénzügyi szokásait. A csoport tavaszi Facebook felmérésének eredményeiből kiderült, hogy a legfiatalabb ügyfelek kitartóan takarékoskodnak egy-egy cél elérése érdekében, ugyanakkor máshogy állnak a pénzügyekhez, mint szüleik, vagy nagyszüleik korosztálya. A megkérdezettek jelentős része megtoldaná meglévő megtakarításait egy kisebb havi fix összeggel egy kedvező hitellehetőség elérése érdekében, melynek felvételére eddig életkoruk, illetve jövedelmük miatt nem volt lehetőség.

Az eredmények alapján kiderült az is, hogy a kutatásban résztvevők harmada nyitott lenne rá, hogy céljai megvalósításához meglévő megtakarításai mellé akár egy kisebb összegű banki hitelt vegyen igénybe.

A piackutatás eredményeire válaszul vezette be a hálózat a közelmúltban a Király Hitel elnevezésű termékét, amely egyesíti a megtakarítás és a szabad felhasználású kölcsön előnyeit. A termékkel a fiatal (14 évesnél idősebb) ügyfelek kedvező kamatozás mellett takaríthatnak meg jövőbeni kiadásaikra, a megtakarítási időszak végén pedig a szokásosnál egyszerűbb hiteligénylési feltételekkel és kedvező kondíciókkal juthatnak a Király Hitelhez. A takarékoskodás akár 14 éves kortól is megkezdhető (a törvényes képviselő, mint adóstárs bevonásával).

Az igényelhető kölcsön mértéke a havi megtakarításokból összegyűlt összeg és a tervezett jövőbeni kiadás különbözete, a futamidő pedig úgy kerül meghatározásra, hogy a hitel törlesztő részlete megegyezzen a megtakarítási időszakban vállalt havi befizetéssel, így az igénylő havi pénzügyi terhei nem növekszenek (az utolsó részlet kivételével).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Nincs tudomásunk róla, hogy jelenleg ekkora felvehető hitelösszeggel kínálna még pénzügyi szolgáltató ehhez hasonló szabad felhasználású terméket fiatalok részére a piacon. A keresleti oldalt pedig a felmérések alapján is adottnak látjuk egy ilyen típusú konstrukció értékesítéséhez" - mondta el a termék kapcsán Brezina Szabolcs, a TakarékBank ügyvezető igazgatója. "És olyan termék sincsen a pénzügyi szolgáltatók termékpalettáján, amely esetén a havi megtakarítás összege megegyezik a hitel jövőbeni havi törlesztő részletével, pedig éppen ez vetíti előre, hogy a törlesztési képesség és hajlandóság várhatóan megfelelő lesz az ügylet esetén." - tette hozzá.

Pénzcentrum vélemény
Első látásra érdekes konstrukciónak tűnik a Király Hitel: leginkább a lakás-előtakarékosságra hasonlít,  hiszen a kezdeti megtakarítási időszakért cserébe alacsonyabb kamatra számíthatunk. A bank számára leginkább azért előnyös a konstrukció, mert jó eséllyel hosszabb távon megtarthatja az ügyfelet, a kockázata pedig alacsony. Leginkább fogyasztási hitelként működhet a dolog.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 19:53
Közösségi, közösségépítő rádióról van szó, ahol a kormányon kívül bárki szót kaphat.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?