Új Tesco hitelkártya: ingyen pénz?

2011. június 15. 16:10

A Tesco és a Budapest Bank együttműködésével hitelkártya-szolgáltatással bővül a kereskedelmi lánc szolgáltatási köre. Tesco Vásárlókártyának elnevezett hitelkártyához tartozó, személyre szabott hitelkeret megkötés nélkül bármire felhasználható, legyen az vásárlás, készpénzfelvétel itthon vagy külföldön, esetleg az interneten, illetve közüzemi számlák fizetése, csoportos beszedési megbízás útján. A hitelkártyával történő vásárlás kamatmentes a következő hónap közepéig, ez maximum 45, minimum 14 nap. Vigyázzunk a kamatmentesség csak vásárlásokra vonatkozik.

Vásárlásokra a hitelkeret akár 45 napig kamatmentesen használható (THM 45,3%). Vigyázzunk a kamatmentesség csak vásárlási tranzakciókra vonatkozik, amennyiben teljes tartozását visszafizeti esedékességkor. Az 45 napos kamatmentesség arra a vásárlási tranzakcióra vonatkozik, amelyet a kártyabirtokos az elszámolási időszak első napján (hónap első napja) hajt végre. Ettől kezdve az 45 napos periódus minden egyes további napon 1 nappal csökken. Készpénzfelvétel, illetve részletfizetés során a hitelszámlát a költések napjától számított hitelkamat terheli. Így a vásárlásainkat megkönnyítheti a kártya, hiszen sok esetben ingyen használhatjuk azt. Csak az hitel rendezése során felmerülő átutalási költséggel kell számolnunk.

Méregdrága is lehet

A vásárlások esetén ugyan ingyenes a pénzhasználat 8amennyiben nincs még tartozásunk), de a készpénzfelvétel például nagyon költséges lehet hitelkártyával. Készpénzfelvétel magyarországi ATM-ből a felvett pénzösszeg 3 százalékába kerül, de minimum 600 forintba. Tehát 20 vagy 50 ezer forint felvételekor is 600 forintot kell kifizetni, 70 ezer forintnál már 700-at. A felvett összeg sem kamatmentesen lehet ilyenkor nálunk.

Értékesebb vásárlói hűségprogram

A Tesco Clubcard törzsvásárlói program keretein belül az áruházlánc vásárlói tavaly augusztus óta kapnak pontokat az áruházon belüli költéseikért (minden 200 forint után 1 pontot), amelyeket a Tesco-ban levásárolható kuponokra váltanak be. Az programhoz kapcsolódik a Budapest Bank által kibocsátott Tesco Vásárlókártya is, amely a hitelkártyával bárhol történő vásárlások, valamint a kártyáról végzett csoportos beszedési megbízások után dupla értékű Tesco Clubcard pontokat ad, amelyeket az áruház havonta jóváír az ügyfél Tesco Clubcard egyenlegén.

A lakossági fedezetlen hitelezés megújítása: áruhitel helyett hitelkártya

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bár az áruhitelezés területén rendkívüli visszaesés volt tapasztalható a válság hatására (2010-ben az újonnan folyósított áruhitel volumen a 2008. évi volumen 38%-ára zsugorodott), a Budapest Bank a trendek ellenére is növelni tudta piaci részesedését mind az új hitelek kihelyezése, mind a teljes áruhitel-állomány tekintetében. A hitelkártyás költésekre ezzel szemben sokkal kevéssé voltak hatással a megváltozott gazdasági körülmények: szinte folyamatosan növekszik a vásárlási összvolumen. Az átlagos tranzakciós érték ugyanakkor csökken, ami azt jelzi, hogy az ügyfelek egyre tudatosabban használják a plasztikot: a mindennapi vásárlásaik során egyre gyakrabban veszik elő, és fizetnek hitelkártyával kis összegű tranzakcióknál is. A Vásárlókártya részben helyettesíti illetve kiváltja a hagyományos, kis összegű, rövid futamidejű áruhitelezést: az ügyfélnek többek között nem szükséges minden egyes hiteligénye esetén új hitelszerződést kötnie.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. május 19. 17:06
Ha jó jövedelemmel rendelkezünk, akkor is nagyon lényeges lehet a bankválasztás: az egyes pénzintéze...
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?