Személyi kölcsön okosan, erre figyelj!

2011. május 23. 12:02

Nemcsak plazmatévét lehet hitelre vásárolni, nagyobb összegre bármikor szükségünk lehet. 100 ezertől 5 millióig vehetünk fel ilyen célra személyi kölcsönt, de még mielőtt a hitelintézetünkhöz rohannánk, gondoljuk végig, mekkora terhet vehetünk még a nyakunkba. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének programjában a személyi kölcsönnel ismerkedhetünk meg.

A személyi kölcsön szabad felhasználású, célhoz nem kötött kölcsön, ami azt jelenti, hogy bármilyen célra felhasználható, akár rendkívüli kiadások fedezésére, akár tartós fogyasztási cikkek vásárlására vagy például utazásra.

A kölcsön forintban vagy devizában is igényelhető. Összege jellemzően 100 000 forinttól 5 000 000 -ig terjed. Előnye a gyorsított, egyszerűsített hitelbírálat (néhány nap), és a rugalmas futamidő (általában 12-72 hónap). A kölcsön a legtöbb banknál ingatlanfedezet és kezes bevonása nélkül igényelhető. Adóstárs bevonása esetén magasabb hitelösszeg is elérhető.

A hiteligénylés általános feltételeit, valamint az igényléshez szükséges dokumentumokat a pénzügyi intézmény saját hatáskörben határozza meg, ezeket az információkat megtalálhatja a bank fiókjaiban vagy internetes honlapján, de az alábbi termék-összehasonlító táblák is tartalmazzák.

Számos esetben a személyi kölcsönhöz hitelfedezeti életbiztosítás is kapcsolódik. A hitelfedezeti biztosítás fedezi az Ön hitelének havi törlesztőrészleteit mindaddig, amíg balesetből vagy betegségből eredően nem képes dolgozni. Természetesen a biztosító a hitelfelvevő halála esetén is kifizeti a fennálló tartozást (a hátralékok kivételével).

Amennyiben tartozásaid vannak és gyorsan meg szeretnél szabadulni tőlük végig kell venned a lehetőségeidet. Minél kisebb költséggel próbáld rendezni hátralékaidat. Számold össze tartozásaidat és havi megtakarításaidat, így vághatsz bele a legmegfelelőbb megoldás kiválasztásába. Csak a számlákkal vagy elmaradva, havi kereseted töredékére van szükséged? A legjobb megoldás a hitelkártya lehet. Amennyiben nagyobb összegre van szükséged már csak a személyi kölcsön jöhet szóba.

Készpénz villámgyorsan? Itt az ajánlatok listája! >>Kattints!<<

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hitelkártya

Jó ötletnek tűnhet az adóságaink rendezésére egy hitelkártya kiváltása. Nulla százalékos kamatokkal találkozhatunk, kis díjtételekkel. De vigyázzunk, vissza kell tudnod fizetni a kamatmentes időszakban az összes tartozásod. A hitelkeret megítélése is a bank kezében van, jó előre egyeztess nehogy csalódás érjen.

A hitelkártyák kamata a legmagasabb, amennyiben lekésel a kamatmentes időszakról (általában egy hónap). Ha nem vagy biztos, hogy vissza tudod addig fizetni, akkor keress más lehetőséget. Gondolkozz el a személyi kölcsönön!


A hitelek két fő csoportja a fedezett és a fedezet nélküliek. Banki fedezetként ingatlanunkat bevonva alacsonyabb kamatokra számíthatunk. De vigyázzunk, könnyen elmehet a házunk a banki behajtás során. A fedezetlen hitelek nagyobb kockázatot jelentenek a hitelintézet számára, épp ezért találkozhatunk ezeknél a termékeknél nagyobb kamatokkal.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25