14 °C Budapest

K&H: Könnyítés a svájci frank hiteleseknek

2010. május 21. 16:58

Könnyítés a svájci frank hiteleseknek: MNB középárfolyamon váltja forintra a K&H a jelzáloghiteleket.

"Az utóbbi időben tapasztalataink szerint a lakosság hitelkereslete a forint alapú hitelek felé fordul. Az elmúlt hetek piaci eseményei ismét megmozgatták a devizaárfolyamokat, így meglévő devizahitellel rendelkező ügyfeleink közül egyre többen érdeklődnek az átváltás lehetőségéről Ezért azoknak a lakossági ügyfeleknek, akik szeretnék a havi törlesztő részletet forintban fix módon, előre kalkulálhatóan fizetni, szeretnénk megkönnyíteni a devizahitel forintra váltását. Így jelen döntésünk értelmében 2010. június 1-től a svájci frank alapú jelzáloghitelek forintra váltását a Magyar Nemzeti Bank középárfolyamán biztosítjuk számukra, amíg a svájci frank és forint keresztárfolyam tartósan - legalább 30 napon át folyamatosan (egy teljes törlesztési perióduson át) - nem csökken 175 forint alá." - mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Csoport vezérigazgató helyettese, a Lakossági divízió vezetője.

A K&H 2009. október 1-től alacsony törlesztő részletű forint alapú jelzáloghitelt kínál, amely árfolyamkockázat nélkül, előre kalkulálható törlesztő részletet jelent az ügyfelek számára. A K&H szenzációs forinthitel bevezetése óta a forint alapkamata 2%-kal csökkent, ezzel együtt csökkent a forinthitel kamata is, ezzel valós alternatívát biztosítva a devizahitelek mellett a hitelt igénylő új ügyfeleknek.

Az árfolyamingadozások kivédése érdekében a K&H Bank gyakorlatában a nyújtott devizahitelt évek óta forintra lehet átváltani. További könnyítésként - a Magatartási kódex aláírása előtt - már felajánlotta, hogy a deviza alapú hitelek forintra történő váltására és a futamidő meghosszabbítására nem számol fel díjat. Amennyiben az ügyfél törlesztési nehézségekkel küzd, egyebek mellett lehetséges módosítani a hitel lejáratán is, így a csökkentett törlesztő részlet kevésbé terheli meg a családok havi kiadásait - akár hosszú távon is.

A bank 2009 nyarán vezette be az adósmentő csomagot, mely során teljes mértékben figyelembe véve az ügyfél egyéni helyzetét, szociális körülményeit, státuszának alakulását, személyre szabva határozzák meg, hogy a következő egy-két évben mennyi legyen a havi törlesztőrészlete.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A váltás könnyítése minden svájci frank alapú hitelre, azaz a svájci frank alapú K&H üzleti feltételű lakáshitelre, a svájci frank alapú K&H ingatlanfedezetű személyi hitelre, illetve a svájci frank alapú K&H könnyűhitelre érvényes, és ilyen hitellel rendelkező lakossági ügyfélnek rendelkezésére áll, amíg a svájci frank és forint keresztárfolyam tartósan - legalább 30 napon át folyamatosan (egy teljes törlesztési perióduson át) - nem csökken 175 forint alá.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?