K&H: Könnyítés a svájci frank hiteleseknek

2010. május 21. 16:58

Könnyítés a svájci frank hiteleseknek: MNB középárfolyamon váltja forintra a K&H a jelzáloghiteleket.

"Az utóbbi időben tapasztalataink szerint a lakosság hitelkereslete a forint alapú hitelek felé fordul. Az elmúlt hetek piaci eseményei ismét megmozgatták a devizaárfolyamokat, így meglévő devizahitellel rendelkező ügyfeleink közül egyre többen érdeklődnek az átváltás lehetőségéről Ezért azoknak a lakossági ügyfeleknek, akik szeretnék a havi törlesztő részletet forintban fix módon, előre kalkulálhatóan fizetni, szeretnénk megkönnyíteni a devizahitel forintra váltását. Így jelen döntésünk értelmében 2010. június 1-től a svájci frank alapú jelzáloghitelek forintra váltását a Magyar Nemzeti Bank középárfolyamán biztosítjuk számukra, amíg a svájci frank és forint keresztárfolyam tartósan - legalább 30 napon át folyamatosan (egy teljes törlesztési perióduson át) - nem csökken 175 forint alá." - mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Csoport vezérigazgató helyettese, a Lakossági divízió vezetője.

A K&H 2009. október 1-től alacsony törlesztő részletű forint alapú jelzáloghitelt kínál, amely árfolyamkockázat nélkül, előre kalkulálható törlesztő részletet jelent az ügyfelek számára. A K&H szenzációs forinthitel bevezetése óta a forint alapkamata 2%-kal csökkent, ezzel együtt csökkent a forinthitel kamata is, ezzel valós alternatívát biztosítva a devizahitelek mellett a hitelt igénylő új ügyfeleknek.

Az árfolyamingadozások kivédése érdekében a K&H Bank gyakorlatában a nyújtott devizahitelt évek óta forintra lehet átváltani. További könnyítésként - a Magatartási kódex aláírása előtt - már felajánlotta, hogy a deviza alapú hitelek forintra történő váltására és a futamidő meghosszabbítására nem számol fel díjat. Amennyiben az ügyfél törlesztési nehézségekkel küzd, egyebek mellett lehetséges módosítani a hitel lejáratán is, így a csökkentett törlesztő részlet kevésbé terheli meg a családok havi kiadásait - akár hosszú távon is.

A bank 2009 nyarán vezette be az adósmentő csomagot, mely során teljes mértékben figyelembe véve az ügyfél egyéni helyzetét, szociális körülményeit, státuszának alakulását, személyre szabva határozzák meg, hogy a következő egy-két évben mennyi legyen a havi törlesztőrészlete.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A váltás könnyítése minden svájci frank alapú hitelre, azaz a svájci frank alapú K&H üzleti feltételű lakáshitelre, a svájci frank alapú K&H ingatlanfedezetű személyi hitelre, illetve a svájci frank alapú K&H könnyűhitelre érvényes, és ilyen hitellel rendelkező lakossági ügyfélnek rendelkezésére áll, amíg a svájci frank és forint keresztárfolyam tartósan - legalább 30 napon át folyamatosan (egy teljes törlesztési perióduson át) - nem csökken 175 forint alá.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?