15 °C Budapest

Átlépte a 200 milliót a MasterCard bankkártyák száma!

Pénzcentrum
2010. február 10. 13:32

2009-ben tovább folytatódott az elektronikus fizetések térnyerése Európában - áll a MasterCard 2009. utolsó negyedévéről közzétett üzleti jelentésében. E szerint a bankkártyás vásárlási műveletek száma 10 %-kal nőtt 2008 azonos időszakához képest. Utolsó negyedéves fejlemény az is, hogy a forgalomban lévő MasterCard kártyák darabszáma (a Maestro kártyákat nem idértve) 2 %-os éves növekedéssel túllépte a 200 milliót.

"2009-es sikereinkben jelentős szerepet játszott az innováció" - mondta Javier Perez, a MasterCard Europe elnöke. "Üzleti gyakorlatunkban tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb a nyitottság az újítások és a személyre szabott termékek iránt, ami sokoldalú, személyre szabható kártya-programok megjelenését eredményezte. Olaszországban és Németországban jelentős, 21 illetve 11 %-os növekedést tapasztaltunk a tranzakciók számában, Törökországban pedig kibocsátottuk az egymilliomodik PayPass kártyát."

Európai eredmények

2009 negyedik negyedévében a MasterCard dollárban kifejezett forgalma 6,9 %-kal nőtt Európában. A kártyás vásárlások volumene 8,1 %-kal, a tranzakciók száma 10 %-kal lett magasabb, mint az előző év azonos időszakában. A készpénzfelvételek száma 5,2 %-kal nőtt.

2009. október 1. és december 31. között az európai kártyabirtokosok MasterCard logos kártyáikkal több, mint 1,8 milliárd műveletet végeztek az internetes fizetésekkel együtt.

2009. december 31-én összesen 200 millió darab MasterCard kártya volt forgalomban Európában (a Maestro és Cirrus kártyákat nem ideértve) - ez 2,2 százalékkal több, mint 2008. azonos időszakában. A kártyabirtokosok Európában 8,8 millió, világszerte pedig 29,9 millió kereskedőnél használhatták MasterCard logós plasztikkártyájukat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Maestro márkajelzés a negyedik negyedév végén összesen 304 millió európai kártyán jelent meg. A kártyabirtokosok 7 millió elfogadóhelyen fizethettek ezzel a márkájú kártyával, míg világszerte 12,1 millió elfogadóhely állt a Maestro kártyabirtokosok rendelkezésére. 

A rivális Visa Europe eredményeiről egy korrábbi cikkünkben olvashat: Másodpercenként közel 900 tranzakció: elégedett a Visa!

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. szeptember 24. 06:55
Vakmajom: nem igaz, hogy Nyugat-Európában csak és kizárólag az (aktuális a szerk.) bevándorlás miatt...
MEDIA1  |  2023. szeptember 23. 17:30
A TV2 új realityjének szereplőjét próbálja azzal promózni a hírműsor honlapja, amire mindenki kattin...
KonyhaKontrolling  |  2023. szeptember 22. 07:45
A befektetési stratégiák között az egyik legismertebb, sőt megkockáztatom, hogy a legnagyobb hívőbáz...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 21. 10:10
Világszerte egyre élesebb verseny tapasztalható a felsőoktatási intézmények között a hallgatókért. E...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 23. 19:18
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM