24 °C Budapest

Itt az újabb EIB-Garantiqa megállapodás

2009. december 15. 14:27

Az Európai Beruházási Bank (EIB) újabb egy évig vállal viszontgaranciát a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által önkormányzatok és önkormányzati társulások részére vállalt kezességekhez. Az erről szóló dokumentumot ma írták alá - közölte a magyar társaság.

2009.12.03 10:00
Tovább romlik a vállalkozások fizetőképessége

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 2007. június 28-án kötött keretmegállapodást az Európai Beruházási Bankkal. Ennek megfelelően az EIB a Garantiqa által vállalt készfizető kezességekhez kapcsolódó viszontgaranciával osztozik az önkormányzatok és azok társulásai által felvett, éven túli lejáratú, fejlesztési, beruházási hitelek és fejlesztési célt szolgáló kötvénykibocsátások kockázatában. A megállapított viszontgarancia-keret 50 millió euró. Az EIB tevékenységében egyedülálló együttműködést mindkét fél sikeresnek és folytatásra érdemesnek találta, ezért az EIB a viszontgarancia-keret rendelkezésre tartását 2010. december 28-ig meghosszabbítja.

A piaci körülmények és igények változásai alapján a Garantiqa több módosítást is kezdeményezett, amelyek közül a legfontosabb az EIB-viszontgarancia kiterjesztése az önkormányzati vállalkozások hiteleire is, azzal a feltétellel, hogy az önkormányzat is kezességet vállal, valamint a futamidő meghosszabbítása 20-ról 25 évre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az üzletág elindítása óta a Garantiqa több mint száz szerződésben mintegy 83 milliárd forint önkormányzati hitelhez és kötvényhez kb. 45 milliárd forint összegű kezességet vállalt. Ezzel a társaság részesedése az önkormányzati hitelek piacán is elérte a 10%-ot. Az EIB által vállalt viszontgarancia az érvényes szerződéseknek kb. a feléhez kapcsolódik, és mintegy 9 milliárd forintot tesz ki.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 7. 09:30
A Dentsu legújabb médiapiaci előrejelzéséből kiderül, mekkorát nőhet idén és jövőre a globális reklá...
Holdblog  |  2023. június 7. 06:16
Sejtésem szerint manapság Szicília a legjobb úticél. Egyrészt azért, mert kulináris, kulturális, épí...
MNB Intézet  |  2023. június 6. 10:18
Nem feltétlenül kell feladnia az emberiségnek a gazdasági növekedést azért, hogy 2050-re elérje a ki...
Kiszámoló  |  2023. június 6. 06:49
Az OTP Bank felvette a kesztyűt a Revoluttal szemben és ingyenes, középárfolyamon végzett devizavált...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?