15 °C Budapest

THM-et csonkolt az Aegon: lakáshitelek kamatkedvezménnyel (x)

Pénzcentrum
2009. október 2. 06:30

Az utóbbi időben a hitelpiacon az euró és a forint alapú termékek térnyerése volt megfigyelhető, ám vállalatunk portfoliójára ez csak csekély hatással van, mivel nálunk továbbra is elérhetőek a svájci frank alapú hitelek - mondta a Pénzcentrumnak Harnos András, az AEGON Hitel Zrt. vezérigazgatója.


Harnos András vezérigazgató

"Az Aegon hitelportfoliójának 99 %-át a frankhitelek teszik ki, az elmúlt 3 hónap folyósításaiból 91,5 %-ot képviselnek. 5 %-ot tesznek ki az euró alapú hitelek és körülbelül 3,5 %-ot a forinthitelek" - tette hozzá a vezérigazgató.

Jelzáloghitel termékek esetében a bank az első (6 havi) kamatperiódusban 1 százalékpontos kamatkedvezményt biztosít minden igénylőnek. Svájci frank alapon például 5,28 % az induló kamat az első hat hónapban.

Az átlagosan igényelt hitelösszeg 11 millió forint, a folyósítások átlaga 10 millió forint volt az elmúlt negyedévben. A legnépszerűbb futamidő a 20 év, a futamidő átlaga egészen pontosan 247 hónap. A piacot jellemző visszaesés az Aegonhoz benyújtott igénylések számán is tükröződik, melyek száma a III. negyedévben a tavalyi harmadára estek vissza.

A nyári időszakban - a vezérigazgató szerint utólag eredményesnek nevezhető - kamatakció segítette a forgalom szinten tartását, a kedvezmény azokra a nyáron benyújtott kérelmekre vonatkozik, melyek folyósítása legkésőbb október végéig megtörténik.

Az Aegon augusztus közepén vezette be új termékét Hitelcsere program néven, melynek elsődleges célja az ügyfelek részére kedvezőbb törlesztést, alacsonyabb terheket jelentő hitelkiváltás. A vállalat a IV. negyedévben lassú növekedésre számít, véleményük szerint a volumen nagyobb mértékű növekedése csak 2010 első negyedévében várható.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05