1 °C Budapest

THM-et csonkolt az Aegon: lakáshitelek kamatkedvezménnyel (x)

Pénzcentrum
2009. október 2. 06:30

Az utóbbi időben a hitelpiacon az euró és a forint alapú termékek térnyerése volt megfigyelhető, ám vállalatunk portfoliójára ez csak csekély hatással van, mivel nálunk továbbra is elérhetőek a svájci frank alapú hitelek - mondta a Pénzcentrumnak Harnos András, az AEGON Hitel Zrt. vezérigazgatója.


Harnos András vezérigazgató

"Az Aegon hitelportfoliójának 99 %-át a frankhitelek teszik ki, az elmúlt 3 hónap folyósításaiból 91,5 %-ot képviselnek. 5 %-ot tesznek ki az euró alapú hitelek és körülbelül 3,5 %-ot a forinthitelek" - tette hozzá a vezérigazgató.

Jelzáloghitel termékek esetében a bank az első (6 havi) kamatperiódusban 1 százalékpontos kamatkedvezményt biztosít minden igénylőnek. Svájci frank alapon például 5,28 % az induló kamat az első hat hónapban.

Az átlagosan igényelt hitelösszeg 11 millió forint, a folyósítások átlaga 10 millió forint volt az elmúlt negyedévben. A legnépszerűbb futamidő a 20 év, a futamidő átlaga egészen pontosan 247 hónap. A piacot jellemző visszaesés az Aegonhoz benyújtott igénylések számán is tükröződik, melyek száma a III. negyedévben a tavalyi harmadára estek vissza.

A nyári időszakban - a vezérigazgató szerint utólag eredményesnek nevezhető - kamatakció segítette a forgalom szinten tartását, a kedvezmény azokra a nyáron benyújtott kérelmekre vonatkozik, melyek folyósítása legkésőbb október végéig megtörténik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az Aegon augusztus közepén vezette be új termékét Hitelcsere program néven, melynek elsődleges célja az ügyfelek részére kedvezőbb törlesztést, alacsonyabb terheket jelentő hitelkiváltás. A vállalat a IV. negyedévben lassú növekedésre számít, véleményük szerint a volumen nagyobb mértékű növekedése csak 2010 első negyedévében várható.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. november 28. 21:31
December közepétől hat új frekvencián, összesen 45 helyen szól majd a Rádió 1 adása. Kecskeméten oly...
Kiszámoló  |  2023. november 28. 11:36
Kijött az Eustat 2022-es adata az egészségügyi költésekről az uniós országok GDP-jének százalékában....
MNB Intézet  |  2023. november 28. 10:05
A versenyben másodikként sorra kerülő versenyzőre mindig nagy nyomás nehezedik. Így van ez a gazdasá...
Bankmonitor  |  2023. november 28. 08:19
Életbiztosítási szerződés megkötésekor van jó pár kérdés, amire válaszolnod kell. Ezek egy része az...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm