15 °C Budapest

Önerő nélküli forinthitel a K&H-tól

2009. szeptember 30. 14:32

A K&H Bank holnaptól a devizahitelekhez hasonlóan alacsony törlesztőrészletű forint alapú jelzáloghitelt kínál, akár 100%-os finanszírozási arány mellett. Az új termék árfolyamkockázat nélkül, előre kalkulálható törlesztőrészletet jelent az ügyfelek számára. A K&H szenzációs forinthitel előremutató a lakossági szegmensben, hiszen kamatváltozása az MNB alapkamathoz kötődik. Az új K&H forinthitel minden tekintetben megfelel a bankok új Magatartási kódexében megfogalmazott elvárásoknak.

A K&H október 1-től kedvező forinthitelt kínál ügyfeleinek K&H szenzációs forinthitel néven, mely egyesíti a deviza és a forint alapú hitelek előnyös tulajdonságait. A deviza hitelekhez hasonlóan alacsony törlesztőrészlet három, a termékben egyszerre, együttesen megjelenő elemnek - a kedvező kamatnak, a türelmi időnek és a késleltetett tőketörlesztésnek - köszönhető. Mindezek mellett az ügyfeleket árfolyamkockázat sem terheli. Az új forinthitel újdonsága a lakossági szegmensben, hogy a kamatváltozása az MNB alapkamathoz, mint referencia kamathoz kötődik, így az ügyfeleket nem érhetik meglepetésként a jövőbeli esetleges kamatváltozások, és automatikusan élvezhetik a referenciakamat csökkenéséből eredő alacsonyabb törlesztőrészleteket is.

A termék havi kezelési költség mentesen kerül kibocsátásra, azaz a havi törlesztőrészletben csak a tőketörlesztést és a kamatot szükséges fizetnie az ügyfélnek, egyéb havi költséggel nem kell számolni a futamidő végéig. A 10 éves vagy annál hosszabb futamidejű hitelek esetén a konstrukciót türelmi idővel kínálja a Bank, mely időszak alatt csak a havonta keletkező kamatokat kell törleszteni; a türelmi időszak 10-15 éves futamidő esetén 1 év, míg 15 évnél hosszabb futamidő esetén 2 év.

Forrás: K&H Bank

"Az új K&H forinthitelt annak ajánljuk, aki a devizahitelekhez hasonló törlesztőrészletekről nem szeretne lemondani, de elkerülné a devizahitelek jellegéből fakadó kockázatot. Annak, aki a forint kamatkörnyezet csökkenésével számol a jövőben, aki előre tervez, értékeli a biztonságot, valamint a kiszámíthatóságot. " - mondta dr. Orosz András, ügyvezető igazgató az új termék bemutatásakor.

A hitel főbb jellemzői:

kamatperiódus: 6 hónap, azaz fél évig előre kiszámíthatóan ugyanakkora a törlesztőrészlet nagysága
finanszírozási arány (a hitelösszeg és a hitelbiztosítéki érték aránya): elérheti a 100%-ot, ha új lakás vásárlásához vagy építéséhez jövedelem alapon kéri a hitel elbírálását az ügyfél és a fedezetként felajánlott ingatlan megyeszékhelyen, megyei jogú városban vagy Budapesten fekszik. Más lakáscélú hitel esetén a maximális finanszírozási arány jövedelem alapú elbírálással 80%, míg szabad felhasználású hitel esetén 60%
futamidő: a hitel maximális futamideje lakáscélú felhasználás esetén 35 év, szabad felhasználás esetén 25 év
maximális hitelösszeg: 100 millió Ft
kamatláb az első 6 hónapos kamatperiódusra: lakáscélú hitel esetén 10%, szabad felhasználás esetén 11%

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"Az elmúlt egy év piaci változásait megtapasztalva nyilvánvaló, hogy változnak az idők, változnak az ügyféligények. Magyarország második legnagyobb bankjaként felelősséget érzünk ügyfeleink iránt, akikkel hosszú távú, a bizalomra, elégedettségre, a transzparens működésre épülő kapcsolatra törekszünk. A K&H szenzációs forinthitel minden szempontból megfelel ezeknek és a bankok Magatartási kódexében megfogalmazott elvárásoknak." - tette hozzá dr. Orosz András. "Ennek értelmében az új termék átlátható, előre kalkulálható törlesztőrészleteket jelent, így már a hitelkérelem benyújtása előtt kötelezően, közérthető formában tájékoztatjuk ügyfeleinket a különböző "forgatókönyvekről" arra az esetre, ha csökken, változatlan vagy emelkedő az MNB kamatszint"

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 19. 16:52
Képbe szeretnéd hozni magad az új hét indulására? Vasárnap délutánra készültünk egy csokorra a  hét...
Buxelliott  |  2024. május 19. 16:40
A múlt héten az előrejelzésnek megfelelően megérkezett a várt esés, mely nagyságrendben már elérte a...
MEDIA1  |  2024. május 19. 10:05
A nemrégiben leállt online cégbetekintő platform mostantól új helyen érhető el, de már e-szignó is k...
Holdblog  |  2024. május 19. 09:20
Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fej...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem