20 °C Budapest

Önerő nélküli forinthitel a K&H-tól

2009. szeptember 30. 14:32

A K&H Bank holnaptól a devizahitelekhez hasonlóan alacsony törlesztőrészletű forint alapú jelzáloghitelt kínál, akár 100%-os finanszírozási arány mellett. Az új termék árfolyamkockázat nélkül, előre kalkulálható törlesztőrészletet jelent az ügyfelek számára. A K&H szenzációs forinthitel előremutató a lakossági szegmensben, hiszen kamatváltozása az MNB alapkamathoz kötődik. Az új K&H forinthitel minden tekintetben megfelel a bankok új Magatartási kódexében megfogalmazott elvárásoknak.

A K&H október 1-től kedvező forinthitelt kínál ügyfeleinek K&H szenzációs forinthitel néven, mely egyesíti a deviza és a forint alapú hitelek előnyös tulajdonságait. A deviza hitelekhez hasonlóan alacsony törlesztőrészlet három, a termékben egyszerre, együttesen megjelenő elemnek - a kedvező kamatnak, a türelmi időnek és a késleltetett tőketörlesztésnek - köszönhető. Mindezek mellett az ügyfeleket árfolyamkockázat sem terheli. Az új forinthitel újdonsága a lakossági szegmensben, hogy a kamatváltozása az MNB alapkamathoz, mint referencia kamathoz kötődik, így az ügyfeleket nem érhetik meglepetésként a jövőbeli esetleges kamatváltozások, és automatikusan élvezhetik a referenciakamat csökkenéséből eredő alacsonyabb törlesztőrészleteket is.

A termék havi kezelési költség mentesen kerül kibocsátásra, azaz a havi törlesztőrészletben csak a tőketörlesztést és a kamatot szükséges fizetnie az ügyfélnek, egyéb havi költséggel nem kell számolni a futamidő végéig. A 10 éves vagy annál hosszabb futamidejű hitelek esetén a konstrukciót türelmi idővel kínálja a Bank, mely időszak alatt csak a havonta keletkező kamatokat kell törleszteni; a türelmi időszak 10-15 éves futamidő esetén 1 év, míg 15 évnél hosszabb futamidő esetén 2 év.

Forrás: K&H Bank

"Az új K&H forinthitelt annak ajánljuk, aki a devizahitelekhez hasonló törlesztőrészletekről nem szeretne lemondani, de elkerülné a devizahitelek jellegéből fakadó kockázatot. Annak, aki a forint kamatkörnyezet csökkenésével számol a jövőben, aki előre tervez, értékeli a biztonságot, valamint a kiszámíthatóságot. " - mondta dr. Orosz András, ügyvezető igazgató az új termék bemutatásakor.

A hitel főbb jellemzői:

kamatperiódus: 6 hónap, azaz fél évig előre kiszámíthatóan ugyanakkora a törlesztőrészlet nagysága
finanszírozási arány (a hitelösszeg és a hitelbiztosítéki érték aránya): elérheti a 100%-ot, ha új lakás vásárlásához vagy építéséhez jövedelem alapon kéri a hitel elbírálását az ügyfél és a fedezetként felajánlott ingatlan megyeszékhelyen, megyei jogú városban vagy Budapesten fekszik. Más lakáscélú hitel esetén a maximális finanszírozási arány jövedelem alapú elbírálással 80%, míg szabad felhasználású hitel esetén 60%
futamidő: a hitel maximális futamideje lakáscélú felhasználás esetén 35 év, szabad felhasználás esetén 25 év
maximális hitelösszeg: 100 millió Ft
kamatláb az első 6 hónapos kamatperiódusra: lakáscélú hitel esetén 10%, szabad felhasználás esetén 11%

"Az elmúlt egy év piaci változásait megtapasztalva nyilvánvaló, hogy változnak az idők, változnak az ügyféligények. Magyarország második legnagyobb bankjaként felelősséget érzünk ügyfeleink iránt, akikkel hosszú távú, a bizalomra, elégedettségre, a transzparens működésre épülő kapcsolatra törekszünk. A K&H szenzációs forinthitel minden szempontból megfelel ezeknek és a bankok Magatartási kódexében megfogalmazott elvárásoknak." - tette hozzá dr. Orosz András. "Ennek értelmében az új termék átlátható, előre kalkulálható törlesztőrészleteket jelent, így már a hitelkérelem benyújtása előtt kötelezően, közérthető formában tájékoztatjuk ügyfeleinket a különböző "forgatókönyvekről" arra az esetre, ha csökken, változatlan vagy emelkedő az MNB kamatszint"

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07