5 °C Budapest

Önerő nélküli forinthitel a K&H-tól

2009. szeptember 30. 14:32

A K&H Bank holnaptól a devizahitelekhez hasonlóan alacsony törlesztőrészletű forint alapú jelzáloghitelt kínál, akár 100%-os finanszírozási arány mellett. Az új termék árfolyamkockázat nélkül, előre kalkulálható törlesztőrészletet jelent az ügyfelek számára. A K&H szenzációs forinthitel előremutató a lakossági szegmensben, hiszen kamatváltozása az MNB alapkamathoz kötődik. Az új K&H forinthitel minden tekintetben megfelel a bankok új Magatartási kódexében megfogalmazott elvárásoknak.

A K&H október 1-től kedvező forinthitelt kínál ügyfeleinek K&H szenzációs forinthitel néven, mely egyesíti a deviza és a forint alapú hitelek előnyös tulajdonságait. A deviza hitelekhez hasonlóan alacsony törlesztőrészlet három, a termékben egyszerre, együttesen megjelenő elemnek - a kedvező kamatnak, a türelmi időnek és a késleltetett tőketörlesztésnek - köszönhető. Mindezek mellett az ügyfeleket árfolyamkockázat sem terheli. Az új forinthitel újdonsága a lakossági szegmensben, hogy a kamatváltozása az MNB alapkamathoz, mint referencia kamathoz kötődik, így az ügyfeleket nem érhetik meglepetésként a jövőbeli esetleges kamatváltozások, és automatikusan élvezhetik a referenciakamat csökkenéséből eredő alacsonyabb törlesztőrészleteket is.

A termék havi kezelési költség mentesen kerül kibocsátásra, azaz a havi törlesztőrészletben csak a tőketörlesztést és a kamatot szükséges fizetnie az ügyfélnek, egyéb havi költséggel nem kell számolni a futamidő végéig. A 10 éves vagy annál hosszabb futamidejű hitelek esetén a konstrukciót türelmi idővel kínálja a Bank, mely időszak alatt csak a havonta keletkező kamatokat kell törleszteni; a türelmi időszak 10-15 éves futamidő esetén 1 év, míg 15 évnél hosszabb futamidő esetén 2 év.

Forrás: K&H Bank

"Az új K&H forinthitelt annak ajánljuk, aki a devizahitelekhez hasonló törlesztőrészletekről nem szeretne lemondani, de elkerülné a devizahitelek jellegéből fakadó kockázatot. Annak, aki a forint kamatkörnyezet csökkenésével számol a jövőben, aki előre tervez, értékeli a biztonságot, valamint a kiszámíthatóságot. " - mondta dr. Orosz András, ügyvezető igazgató az új termék bemutatásakor.

A hitel főbb jellemzői:

kamatperiódus: 6 hónap, azaz fél évig előre kiszámíthatóan ugyanakkora a törlesztőrészlet nagysága
finanszírozási arány (a hitelösszeg és a hitelbiztosítéki érték aránya): elérheti a 100%-ot, ha új lakás vásárlásához vagy építéséhez jövedelem alapon kéri a hitel elbírálását az ügyfél és a fedezetként felajánlott ingatlan megyeszékhelyen, megyei jogú városban vagy Budapesten fekszik. Más lakáscélú hitel esetén a maximális finanszírozási arány jövedelem alapú elbírálással 80%, míg szabad felhasználású hitel esetén 60%
futamidő: a hitel maximális futamideje lakáscélú felhasználás esetén 35 év, szabad felhasználás esetén 25 év
maximális hitelösszeg: 100 millió Ft
kamatláb az első 6 hónapos kamatperiódusra: lakáscélú hitel esetén 10%, szabad felhasználás esetén 11%

"Az elmúlt egy év piaci változásait megtapasztalva nyilvánvaló, hogy változnak az idők, változnak az ügyféligények. Magyarország második legnagyobb bankjaként felelősséget érzünk ügyfeleink iránt, akikkel hosszú távú, a bizalomra, elégedettségre, a transzparens működésre épülő kapcsolatra törekszünk. A K&H szenzációs forinthitel minden szempontból megfelel ezeknek és a bankok Magatartási kódexében megfogalmazott elvárásoknak." - tette hozzá dr. Orosz András. "Ennek értelmében az új termék átlátható, előre kalkulálható törlesztőrészleteket jelent, így már a hitelkérelem benyújtása előtt kötelezően, közérthető formában tájékoztatjuk ügyfeleinket a különböző "forgatókönyvekről" arra az esetre, ha csökken, változatlan vagy emelkedő az MNB kamatszint"

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Holdblog  |  2022. november 30. 05:05
Ebben az epizódban Baráti Ákossal, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjével beszélgetek. Fő tém...
MEDIA1  |  2022. november 29. 17:17
Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című széri...
Kiszámoló  |  2022. november 29. 15:02
Először a kormány meghirdetett egy ingyenes napelem-telepítési pályázatot az Unió pénzéből, amit jó...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?