Hullámvasútra ültették a forintot

2009. március 23. 08:12

A péntek esti 301 körüli zárást követően hétfő hajnalban, az ázsiai kereskedési időben intenzív forintgyengülés mutatkozott, az euróval szembeni jegyzések 307.50-ig emelkedtek, majd reggel fél 8-kor nagy visszahúzás látszott 302 körülig. Aztán újra 304 körüli jegyzések látszottak.

08:09:

Az elmúlt egy órában fokozatos gyengülés bontakozott ki a forint piacán, a jegyzések a 307-es szinteket is megközelítették az euró ellenében. A reggeli kereskedésben hasonló irányú mozgásokat mutatnak a régiós devizák, bár a cseh korona és a lengyel zloty mérsékeltebb kilengést mutat.


07:55:

Az egyébként még illikvid, és a hétvégi belpolitikai események miatt fokozottan bizonytalan piacon továbbra is várhatók nagy kilengések és mérsékelt további forintgyengülés. 320 felé közeledő árfolyamszinteknél azonban már érdemben nő annak valószínűsége, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) intervenciókkal igyekszik megtámogatni a magyar fizetőeszközt.

A szokásos hétfői jegybanki FX-swap tenderek (egyhetes EUR/CHF, 3 és 6 hónapos EUR/HUF) mellett ma éppen kamatdöntő monetáris tanácsi ülésre is sor kerül. A múlt heti elemzői konszenzusok alapján arra számított a piac, hogy változatlanul, azaz 9.5%-on hagyja az irányadó rátát az intézmény. Ha meglepetést is okoz ma az MNB, akkor az valószínűleg nem a hétvégi miniszterelnöki fejleményből következik.

2009.03.19 09:25
Csökkenteni nem lehet, emelni meg minek - hétfői kamatvárakozásokNEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?