27 °C Budapest

Címke: cseh fizetőeszköz (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. május 29. 16:02

Erősödni tudott a forint kedden

A hétfő napközbeni forintgyengüléssel is a 300-as határ erősebb oldalán állt meg a magyar fizetőeszköz az euróval szemben és ma is itt tartózkodott, sőt kissé erősödni is tudott. A nemzetközi befektetői hangulat hullámzó és - amint azt tegnap is láthattuk - például a spanyol fejlemények miatt bármikor lehetnek nagyobb kilengések is. Ma a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa a vártnak megfelelő döntést hozta.

Pénzcentrum | 2011. október 5. 12:02

Szerdai forintmélypont: 300 feletti euróárfolyam

300 feletti euróárfolyammal újabb két és fél éves forintmélypont alakult ki. A lengyel zloty és a cseh korona ugyanakkor ma is stabil az euróval szemben, míg a forint gyengül, azaz ismét levált a régiós folyamatokról a magyar fizetőeszköz.

Pénzcentrum | 2011. január 1. 11:02

Már Észtországban is elfogadják az eurót

Észtország 2011. január 1-én bevezeti az eurót. Miközben sok keleti tagállamnál egyre csak csúszik az euró bevezetése, az egykori szocialista táborból származó EU-tagállamok közül harmadikként Észtország is bevezetheti a közös valutát.

Pénzcentrum | 2010. július 15. 11:02

Külföldre készülsz? MOST érdemes pénzt váltani!

Most hogy már az időjárás tekintetében is egyértelműen beköszöntött a nyár minden szempontból érdemes végiggondolni az esetleges nyaralás lehetőségeit és hogy mikor érdemes az ahhoz szükséges eurót megvásárolni. Habár sok család számára a gazdasági válság okozta bizonytalanság, vagy a megnövekedett törlesztő részletek miatti nadrágszíj meghúzás nem teszi lehetővé a külföldi nyaralást, de az utolsó pillanatban olcsón elérhető akciós utak még így is sok utazót megtalálhatnak. Sőt, az ilyen végletekig kiszámított költségvetésnél az is fontos lehet, hogy milyen áron kell kalkulálni a valutával. Mikor lehet érdemes tehát megvásárolni a nyaraláshoz szükséges költőpénzt?

Pénzcentrum | 2009. július 3. 13:02

Hogy lesz 2 forint tartozásból több, mint 200 ezres adósság?

Ez a kérdés foglalkoztatja azt cseh üzletasszonyt is, aki évekkel ezelőtt 2 forintnyi hitelkártya tartozását nem egyenlítette ki, majd mára 40 millió koronát (419 millió forint) érő ingatlanát zálogosították el emiatt.

Pénzcentrum | 2009. május 12. 06:20

Hol lehet olcsó a nyaralás? Tuti tippek!

Igaz, hogy az euró még mindig 20 százalékkal drágább, mint tavaly nyáron volt, de nem feltétlenül kell megijednünk a külföldi utaktól- van, ahova idén is érdemes nyaralni menni!

Portfolio | 2009. március 23. 08:12

Hullámvasútra ültették a forintot

A péntek esti 301 körüli zárást követően hétfő hajnalban, az ázsiai kereskedési időben intenzív forintgyengülés mutatkozott, az euróval szembeni jegyzések 307.50-ig emelkedtek, majd reggel fél 8-kor nagy visszahúzás látszott 302 körülig. Aztán újra 304 körüli jegyzések látszottak.

Portfolio | 2009. március 20. 09:10

Egyhetes mélypontra lökték a forintot!

Több egymást követő nap délutánján gyengülés, majd reggelre intenzív erősödés volt megfigyelhető a forint euróval szembeni árfolyamában, ma reggelre azonban ez a sorozat megszakadt. A jegyzések kissé 300 felett kezdték a napot, majd a lengyel zloty hirtelen határozott esését a forint is követni kezdte és egyhetes mélypontra süllyedt.

Pénzcentrum | 2009. március 19. 14:15

Meddig zuhannak a panelárak? A csehek -30 %-nál járnak!

A Deloitte csehországi felmérése szerint hirtelen zuhanással, összességében körülbelül 45 %-kal csökkent a lakóingatlanok iránt kereslet az országban. Ahogy a gazdasági válság az emberek pénztárcáját is elérte, úgy a kereslet csökkenésével az ingatlanárak is - típustól függően eltérő mértékben - esni kezdtek.

Portfolio | 2009. március 18. 10:20

Nem sokáig bírta 300 alatt a forint (2.)

Tegnap a késő délutáni, esti órákban intenzíven erősödni tudott a forint a javuló külpiaci hangulatban, aminek következtében újra a 300-as lélektani határ alól indult ma az euróval szembeni kereskedés. Aztán ismét a gyengülés felé kezdett hajlani a forint, és kiderült, a csak ideig-óráig bírja 300 alatt.

Portfolio | 2009. március 12. 20:55

294 alatt a forint! - Óriási napon belüli szárnyalás

A délutáni svájci kamatdöntés és az azzal együtt bekövetkezett svájci intervenció alaposan felkavarta a nemzetközi devizapiacokat, a forint a többi régiós devizával együtt hirtelen erősödni kezdett. Az amerikai részvénypiacokon jelenleg folytatódik a rali, mely a kockázati étvágy növekedését és a dollár euróval szembeni határozott gyengülését hozta. Mindez a hazai fizetőeszköz piacán további felértékelődést eredményezett estére, az euróval szembeni jegyzések 294 alá süllyedtek.

Portfolio | 2009. március 6. 14:50

Megtáltosodott a forint - meddig bírja?

Már a csütörtök délutáni kereskedésben újabb történelmi mélypontot ütött a forint az euró ellenében, a 315-ös szint környékén mozogtak a jegyzések, tegnap éjszaka és ma hajnalban pedig már 316 forintot is kellett adni egy euróért. <br> <br>A reggeli kereskedésben a forint fokozatosan veszít értékéből a többi régiós devizához hasonlóan. <br>

Pénzcentrum | 2009. február 3. 13:18

Kerülgeti a 300-as szintet az euró

A tegnap esti 297 körüli szinten indult ma reggel a kereskedés az euróval szemben a bankközi forintpiacon, majd egy lendületes erősödés után, a régiós devizák masszív leértékelődésével együtt újabb történelmi mélypont született a forintpiacon. A 300-as szint elérését egyes szereplők nagyon nem szerették volna látni, nagy forintvételek voltak ennél a szintnél. Aztán röviddel dél után elesett ez a szint. Nagy "húzás" azonban - egyelőre - nem volt az árfolyamban.

Pénzcentrum | 2008. június 4. 11:50

Hiába erős a forint, nem olcsóbb a horvát nyaralás - irány Amerika!

Vigyázni kell az olyan általánosító kijelentésekkel, mint hogy az erős forint olcsóbbá teszi a külföldi nyaralást a tavalyinál - mutat rá a Portfolio.hu rövid vizsgálatának eredménye. Míg a dél-európai tengerpartoknál nagyjából a tavalyi árakkal számolhatunk a nyaralás fontosabb költségeinél, addig a dollárövezetben, főként az Egyesült Államokban töltött pihenőidő érezhetően olcsóbbá válhatott. Az is kiderült: jobb, ha kétszer is meggondolja az ember, ha a környékbeli országokba tervezi nyaralását.

Pénzcentrum | 2008. május 9. 10:17

Javul a magyar turizmus...

Az ECOSTAT 2008. első fél évi Turizmusbarométerének értéke 44,3 százalék, mintegy 3,6 százalékponttal magasabb az előző fél évi értéknél. A növekedés oka, hogy felmérésünk azt a következő hat hónapot szondázza, amikor a turizmus lehetséges fejlődésével kapcsolatos várakozások magasabbak, a gazdasági megszorítások hatásai már kevéssé érezhetőek és a következő fél év a nyaralások szezonját is magába foglalja.