Ez aggasztja leginkább a magyar munkavállalókat: a pénz nem minden

2018. szeptember 25. 12:02

Múlt héten számoltunk be egy 2500 munkavállaló részvételével készült felmérésről, amelyből kiderült, az 50 év feletti munkavállalók harmada gondolja azt, hogy a pocsék egészségügyi állapota miatt kell a tervezettnél korábban nyugdíjba vonulnia, és a válaszadók 37 százaléka szerint rossz egészségügyi állapotáért nagyrészt a munkahelyük tehető felelőssé. Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak olvasóink, mi játszik leginkább szerepet rossz egészségügyi állapotuk kialakulásában, és mi aggasztja őket leginkább: az anyagi problémák, a munkahelyük elvesztése, esetleg az egészségügyi állapotuk?

A legtöbb munkavállaló előbbre helyezi a munkát az egészségnél - ez derül ki a 2500 dolgozó részvételével, a brit, pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cég, az Aviva megbízásából készült felmérésből. A megkérdezett dolgozók 37 százaléka gondolja úgy, hogy jelenlegi munkahelye kifejezetten árt az egészségének és jólétének, és az 50 év feletti válaszadók 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy megromlott egészségügyi állapota miatt kell majd a tervezettnél korábban nyugdíjba vonulnia - mivel az nem teszi majd lehetővé, hogy dolgozzanak.

Az összes válaszadó 43 százaléka úgy nyilatkozott, a pénzügyi problémáik jobban aggasztják őket, mint az egészségügyi állapotuk.

Kíváncsiak voltunk,  mit gondolnak olvasóink, mi játszik leginkább szerepet rossz egészségügyi állapotuk kialakulásában, és mi aggasztja őket leginkább: az anyagi problémák, a munkahelyük elvesztése, esetleg az egészségügyi állapotuk? Közel kétezren szavaztak azzal kapcsolatban, mi tehető leginkább felelőssé rossz egészségi állapotuk kialakulásában.

A válaszadók 52 százaléka szerint a munkahelyi stressz az elsődleges oka annak, hogy egészségügyi problémáik vannak. 20 százalék szerint szintén a munkahelyen keresendő annak oka, ha valaki lebetegszik, ám ők a munkahelyi körülményeket emelték ki. 15 százalék válaszolta azt, hogy az egészségtelen életmód miatt nincsenek jól, 11 százalék pedig a pénzügyi problémákat okolja megromlott egészségügyi állapotáért. Mindössze a válaszadók 2 százaléka gondolja úgy, hogy a családi problémák állnak a rossz egészségügyi állapotok hátterében.

Kicsivel több, mint 1500-an szavaztak a második kérdésünkre, vagyis hogy mi aggasztja leginkább az olvasókat, a válaszadók 51 százaléka azt válaszolta, az egészségük, míg 24 százalék leginkább a pénzügyi problémák miatt aggódik. 17 százalék válaszolta azt, hogy a családja miatt nyugtalankodik, 8 százalék pedig a munkahelye elvesztése miatt szorong.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem