25 °C Budapest

Tömegessé vált a fél évet meghaladó rezsitartozás: jön a számlabiztosítás

2010. április 24. 16:02

Magyarországon folyamatosan növekszik az eladósodottság, tömegessé válik a díjhátralékosság: napjainkban több százezer háztartás halmozott fel félévet meghaladó, közüzemi fogyasztással összefüggő tartozást. A felelős gondolkodás ösztönzésért, illetve a hazai ellehetetlenülés állapotába kerülő családok helyzetének enyhítéséért, kezdeményezés indul a közüzemi szolgáltatók összefogásával. Célja, hogy minél kevesebb közüzemi szolgáltatás (víz, gáz, áram) kerülhessen korlátozásra vagy elzárásra.

A közüzemi tartozások csökkentéséért, a hirtelen bekövetkező munka-, illetve keresőképesség kiesése esetén kiszolgáltatott családok és lakosok számára kínál új lehetőséget az új kezdeményezés. Az elsősorban közüzemi számlákra vonatkozó számlabiztosítás online módon, gyorsan elérhetően, egyszerűen és méltányos áron teszi lehetővé a kapcsolatot.

A MIB Europe Zrt., a Rheinland Biztosítócsoporttal közösen, létrehozza a közüzemi és egyéb számlák biztosítását szolgáló számlabiztosítási lehetőséget. A számlabiztosítás a tervek szerint az összes közüzemi számlára kiterjed, és méltányos áron teszi lehetővé a családok, az állampolgárok számára az előrelátó gondoskodást annak érdekében, hogy ne kerülhessenek kiszolgáltatott helyzetbe hirtelen bekövetkező munka-, illetve keresőképesség kiesése esetén.

A kezdeményezéshez elsőként csatlakozott a Debreceni Vízművek Zrt., a Magyar Vízközmű Szövetség és támogatja a Fővárosi Gázművek Zrt.

A kezdeményezők szerint a program megvalósulásában kiemelt szerepet kell vállalniuk mindazoknak a piaci és közszolgáltatást végző szereplőknek, amelyek a szegénység tovább terjedése ellen, illetve annak felszámolása érdekében, bármilyen értékben és mértékben hozzá tudnak járulni. Az egyre több családot érintő, súlyos társadalmi problémára megoldást kínáló programhoz várhatóan sokan kívánnak majd csatlakozni. A kezdeményezés sikere elősegítheti mindazoknak a céloknak az elérését, amelyeket a "Szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve 2010" elnevezésű, Európai Uniós program Magyarország számára is ajánlott.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 19. 14:40