2020. január 20. hétfő Fábián, Sebestyén

Szülés 40 felett? Így csökken az esélye, hogy összejön a baba


Karrierépítés, a megfelelő partner hiánya vagy tudatos tervezés - számtalan ok állhat annak a hátterében, hogy miért vállalnak egyre idősebb korban gyermeket a nők, hazánkban is. Orvosi értelemben a nők a húszas éveik közepén, harmincas éveik elején állnak készen leginkább az anyaságra, mégis sokan vállalják a várandósságot negyven év felett is. Az orvos szerint azonban nem érdemes a negyedik x fölé tolni az első gyermek vállalását - írja a HelloVidék.

(...) aminek viszont nem igazán örülünk a szakmában, hogy vannak olyan riportok, vannak olyan hölgyek, akár a médiában is, akik hangsúlyozzák, hogy lám-lám ő tudott negyvenöt-negyvenhat éves korában is szülni, hát ez lenne a méltó dolog mások részére is. Ez egy nagyon veszélyes téma

- árulta el a HelloVidéknek Dr. Pap Károly szülész-nőgyógyász, a Jósa András Oktatórkóház Szülészet-nőgyógyágyaszti Osztályának osztályvezető főorvosa.

Mint mondta, nem mindenkinek marad meg a fogamzóképessége negyven éves kor fölött. Negyven éves kor körül olyan jó tíz százaléka a ciklusoknak már nem jár peteéréssel, negyvenöt éves korban ez több mint ötven százalék.

További részletek a HelloVidék cikkében -->

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS