2020. július 6. hétfő Csaba

Komoly változások a lakásbiztosításoknál: több ezer ügyfelet érint az újítás


A lakásbiztosítási károk rendezése gyorsan és olajozottan működik legyen szó szemlementes vagy személyes kárrendezési folyamatról. Azonban a K&H Biztosító most tovább egyszerűsítette és gyorsította mindkét kárrendezési folyamatát, amelynek köszönhetően lényegében azonnal megérkezhet a lakásbiztosítás kártérítése az érintetteknek, akik így rögtön intézkedni tudnak. Az azonnali kárkifizetés több ezer ügyfelet érint, a K&H Biztosító tavaly 22 ezer lakáskárra fizetett.

Bár az elmúlt években is nagyon rövid idő telt el a kárösszeg megállapítása és a kártérítés utalása között, mostantól a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek gyakorlatilag várakozás nélkül megkaphatják a nekik járó összeget az azonnali utalási rendszer előnyeit kihasználva. Az érintettek így rövid időn belül megkezdhetik a helyreállítást a biztosítótól kapott kártérítésből.

Pénzre van szükséged hirtelen? A Pénzcentrum Személyi Kölcsön Kalkulátora megmutatja, hogy mennyi lesz a törlesztőrészlet a kedvezményes THM időszakban és utána - így teljes képet látsz arról, hogy mennyit kell összesen visszafizetned.

Nem maradnak a biztosítottak betört ablakkal

A gyakorlatban az azonnali kárkifizetés azt jelenti, hogy a bejelentett kárt a biztosító kárszakértője felméri, ha pedig az ügyfél elfogadja a kártérítési összeget, akkor azt a biztosítótársaság azonnal átutalja, így a kártérítés pár másodperc alatt - a szemlével egyidőben - meg is érkezik az ügyfél számlájára. Nem csak a személyes, hanem a károk 30 százalékát kitevő, szemlementes kárrendezésre is kiterjed az azonnali kárfizetési megoldás: a bejelentett kárról az érintett lakásbiztosítással rendelkező ügyfél telefonon egyeztet a szakértőkkel, a megállapított kártérítést pedig - még a telefonbeszélgetés ideje alatt - utalja a biztosító.

Várhatóan a lakáskárok 30 százaléka zárható le azonnali kárkifizetéssel, ez egyben azt is jelenti, hogy több ezren lesznek érintettek. A K&H Biztosító tavaly ugyanis több mint 22 ezer lakásbiztosítási káreseményt rendezett kártérítéssel. Ügyfeleink elégedettsége hatványozottan fontos számunkra, szeretnénk azonnal segítséget nyújtani a bajban - akár szemlével, akár anélkül -, hogy a biztosítottnak rögtön a rendelkezésére álljon majd a megállapított összeg, amellyel megteheti a helyreállítás első lépéseit, ilyenformán növeljük még több ügyfelünk elégedettségét

- mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS