2020. július 16. csütörtök Valter

Figyelmeztet az Interpol: hamis gyógyszerekkel, oltóanyagokkal támadnak a bűnözők

  • MTI
  • 2020. május 11. hétfő 10:45

 Fel kell készülni az Interpol vezetője szerint arra a veszélyre, hogy mihelyt kifejlesztik a koronavírus elleni oltóanyagot, a bűnözők - kihasználva a megnövekedett igényeket - hamis készítményekkel fogják elárasztani a piacot.

Jürgen Stock utalt arra, hogy nemrég hamisított védőeszközök - szájmaszkok és kézfertőtlenítők - jelentek meg a piacon. Ez a jelenség is mutatja, hogy a hamisított termékek újabb globális hulláma várható, amint elérhető közelségbe kerül az oltóanyag - tette hozzá.

Stock szerint a bűnözők világszerte gyorsan alkalmazkodtak a világjárvány okozta új helyzetre: arra törekszenek, hogy kihasználják az emberek félelmeit, aggodalmait és szükségleteit, és ennek tükrében alakítják át bűnözői tevékenységüket. Ázsiában például a bűnbandák egyre inkább próbálnak behatolni a kórházi hulladékokat feldolgozó iparágba, és erre lehet számítani a világ más részein is.

Az Interpol vezetője arra is figyelmeztetett, hogy a bűnözők a pandémiát kihasználva idős embereket próbálnak meg becsapni, például olyan trükkel, hogy pénzszűkében álló rokonoknak adják ki magukat. A kibertámadások is várhatóan megsokszorozódnak majd, mivel a kijárási korlátozások miatt nagyon sokan dolgoznak távmunkában.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar, Interspar

Grill
07.21-07.22
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos