15 °C Budapest
Close up of a hand holding nasopharyngeal cotton swab test tubes for Coronarovirus, COVID-19

Új Biosynex COVID-teszt érhető el a magyar patikákban: ez azt is kimutatja, ha éppen fertőzött vagy

2021. szeptember 9. 16:31

Már kapható a hazai gyógyszertárakban és gyógyászati segédeszköz szaküzletekben a svájci Biosynex gyár új, otthoni önellenőrzésre szolgáló COVID-19 antigén gyorstesztje. A tesztet minden felnőtt saját magának elvégezheti és orrból vett mintából megállapíthatja, hogy jelen van-e a koronavírus a szervezetében.

A COVID-19 járvány újabb hullámában a vírus eddigi legfertőzőbb változata, a delta variáns okozza a megbetegedések többségét. A koronavírus fertőzöttség felismerését ugyanakkor nehezíti, hogy ez a változat gyakran egyszerű megfázásra, vagy allergiára utaló tüneteket okoz, amivel nem feltétlenül fordulunk orvoshoz.

A svájci Biosynex új antigén gyorstesztje lehetővé teszi, hogy a tünetek jelentkezésekor – pl. köhögés, láz, fejfájás, torokfájás, szemet érintő irritáció, emésztőszervi panaszok, fülzúgás, stb. - otthon is meg lehessen állapítani, hogy valóban koronavírus fertőzésről van-e szó. A teszt az orrból, önállóan vett minta elemzésével állapítja meg a vírus jelenlétét, és a vizsgálatok szerint szinte a PCR tesztekkel azonos pontossággal működik:

a mérések során 97,2 százalékban egyeztek a Biosyenx gyorsteszt és a PCR teszt eredményei.

A megoldás egyik nagy előnye, hogy nem kell mélyen felnyúlni az orrba - mindössze kb. 3 centiméternyit kell betolni a mintavételre szolgáló eszközt -, így nem okoz kellemetlen érzést és gyerekeknél is biztonságosan alkalmazható.

Fontos, hogy a gyorstesztet csak felnőtt kezelheti.

„Ha valaki megfázásra utaló tüneteket tapasztal magán, akkor a Biosynex új gyorstesztjével azonnal láthatja, hogy valóban arról van-e szó, vagy esetleg koronavírusos. Emellett azért is érdemes beszerezni a házipatikába a COVID-19 gyorstesztet, mert az iskolakezdéskor, amikor a gyerekek ismét közösségbe kerülnek mindig megugrik a felső légúti megbetegedések száma, és ebben a helyzetben jól jöhet, ha otthon a tünetek jelentkezésekor 15 perc alatt megállapíthatjuk, hogy koronavírusos-e a gyermek - írja közleményében a cég.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Mivel a svájci Biosynex új antigén gyorstesztjének használatához nincs szükség egészségügyi végzettségre, akár vállalatok számára is jó megoldás lehet a munkatársaik rendszeres tesztelésére” - mutatott rá dr. Pipei Szilvia, a Biosynex új COVID-19 gyorstesztjének hazai forgalmazója, az Izinta Kft. ügyvezető igazgatója. Mellettük a Diagpro Home Kft. forgalmazhatja még hazánkban a Biosynex antigén gyorstesztet.

A Biosynex új termékével, a kék csíkos dobozú antigén gyorsteszttel akár 15 perc alatt kimutatható a koronavírus jelenléte, ha a teszt eredménye pozitív, mindenképpen forduljunk háziorvosunkhoz. A COVID-19 antigén gyorsteszt már kapható a hazai gyógyszertárakban és gyógyászati segédeszköz szaküzletekben, ajánlott fogyasztói ára 6 600 forint - írják.

A svájci Biosynex cég hozta korábban Magyarországra a lakosság számára is elérhető, jól ismert, narancssárga dobozos koronavírus antitest gyorstesztet is, mellyel a koronavírussal szembeni antitestes védettségünket ellenőrizhetjük.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?