1 °C Budapest

Kinek jó a kötelezőváltás?

Pénzcentrum
2006. november 14. 08:07

A novemberi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampány eddig eltelt időszakában a legtöbb szerződést a KÖBE szerezte - derül ki a CLB Független Biztosítási Alkusz adataiból. Ezt követően némileg "sűrűsödik" a mezőny, hiszen nem sokkal lemaradva egymástól a Signal, az UNIQA, a MÁV és az OTP Garancia következik a sorban. (A MÁV új kgfb-szerződést csak december elsejétől fogadhat be, amennyiben persze a PSZÁF nem hosszabbítja meg a moratóriumot.)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legtöbb szerződést eddig az Allianz Hungária Biztosítónál mondták fel, akit némileg lemaradva a piac második legnagyobb szereplője, a Generali-Providencia Biztosító követ a sorban. Igaz, a két társaság is szerez új ügyfeleket, ám nettó alapon mínuszban vannak. Egyelőre több szerződést veszít, mint nyer a Posta Biztosító, az Union és a K&H Biztosító.

Az átlagos megtakarítás már most a kampány elején több mint 21 ezer forint, amely folyamatosan nő, ahogy egyre több kötés születik - mutatott rá Mestyán András, a CLB igazgatója. A CLB által működtetett http://www.biztositastipp.hu portálon már több mint 200 ezer egyedi felhasználó kérte le jövő évi díját, az esetek 86 százalékában tudtak legalább 3000 forinttal jobb díjat ajánlani, mint amit az ügyfél jelenlegi biztosítója kínál.

Az elmúlt egy hét statisztikái alapján elmondható, hogy a kgfb-váltás legnagyobb nyertesei a nagyvárosban lakó fiatal vezetők. A biztosítók a 25 év alatti vezetők körében több esetben is 10 százalék feletti díjemelést hajtottak végre, miközben a legkedvezőbb díjakat számukra jellemzően a két biztosító egyesület kínálja. A legolcsóbb és legdrágább ajánlatot adó biztosító díjában 250-300 ezer forintos különbség van, ami mindenképpen váltásra sarkallhatja az autóst.

Sikeresnek bizonyult az ugyancsak a biztositastipp.hu exkluzív szolgáltatása, az aktív kommunikáció, amelynek keretében egy chat program segítségével azonnal lehet "beszélgetni" a CLB szakértőivel. "A legtöbben a biztosító egyesületekről, illetve biztosítóváltás folyamatáról érdeklődnek, de volt, aki csak megköszönte a CLB segítségét - emelte ki Mestyán András.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?