Veszteséges ágazat - dübörgő kampány

Pénzcentrum
2006. október 26. 14:00

A novemberi kötelező futam mintegy 3,6 millió autóst érint. Ezeknek mintegy 10 százaléka váltott tavaly biztosítót.

A teljes állomány 70 százaléka a három legnagyobb piaci szereplőnél van, a maradék 30 százalékon pedig mintegy 8 társaság osztozik. A teljes állomány jelentős növekedésére ez évben már nem lehet számítani, leginkább átrendeződés várhatóa a piacon.

A teljes állomány 65 százaléka A00 és B12 besorolásban oszlik el. Ez mindenképpen arra ösztönzi a PSZÁF-ot, hogy a kártörténeti igazolások eredetiségét is vizsgálja egy-egy ellenőrzés során.

2005-ben a díjak ez előző évhez képest 11 százalékkal növekedtek ezt azonban túlszárnyalta a kárráfordítások aránya mely 14 százalékkal nőtt. A teljes állomány kárgyakorisága 5,2 százalék. A biztosító társaságok működési költsége a díjbevétel arányában 21,9 százalék, ez csökkent az előző évhez képest. Azonban a kárhányad 81 százalék volt 2005-ben, amely növekedést mutat. Összességében tehát az ágazat veszteségesnek mondható.

Lesz-e újabb kizárás?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az előttünk lévő átszerződési szezon előtt a felügyelet áttekintette valamennyi biztosító üzleti tevékenységét, s nem lát olyan kockázatot, amely azt valószínűsítené, hogy a jelenleg felfüggesztés alatt álló két piaci szereplőn kívül további biztosítókat kellene a tevékenységtől időlegesen eltiltani - mondta Juhász Istvánné, a PSZÁF ügyevezető igazgatója.

A MÁV Általános Biztosító Egyesület esetében november 15. után születik döntés arról, hogy a felfüggesztés után, november végéig visszatérhet-e a piacra a társaság, s az átszerződési kampány időszakában, decemberben befogadhat-e új szerződési ajánlatokat. A TIR Biztosítási Egyesülettel kapcsolatban annyi hangzott el, hogy a cégnek addig tart a felfüggesztése, amíg nem tesz eleget a PSZÁF által kifogásolt informatikai előírásoknak.

Mindkét társaság a 2007-re vonatkozó tarifáit nyilvánosságra kell, hogy hozza a kampány alatt. Viszont az ügyfeleknek azt érdemes a MÁV esetében szem előtt tartaniuk, hogy amennyiben felbontják máshol lévő szerződésüket a MÁV tarifái láttán, nem biztos, hogy november 30-ig meg tudják kötni náluk.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. június 29. 21:59
Emlékszünk még, amikor a kormány ingyenessé tette a kéményseprést a lakosságnak? Nem, nem arra, hogy...
MEDIA1  |  2022. június 29. 18:04
A kormánypárti médiaholding lapjai holnap jelennek meg utoljára. Elbocsátásokra is sor kerül a Media...
Holdblog  |  2022. június 29. 09:59
A magyar jegybank elég határozottan lépett kedden, és üzenetet küldött a piac szereplőknek, hogy nem...
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?