13 °C Budapest

Veszteséges ágazat - dübörgő kampány

Pénzcentrum
2006. október 26. 14:00

A novemberi kötelező futam mintegy 3,6 millió autóst érint. Ezeknek mintegy 10 százaléka váltott tavaly biztosítót.

A teljes állomány 70 százaléka a három legnagyobb piaci szereplőnél van, a maradék 30 százalékon pedig mintegy 8 társaság osztozik. A teljes állomány jelentős növekedésére ez évben már nem lehet számítani, leginkább átrendeződés várhatóa a piacon.

A teljes állomány 65 százaléka A00 és B12 besorolásban oszlik el. Ez mindenképpen arra ösztönzi a PSZÁF-ot, hogy a kártörténeti igazolások eredetiségét is vizsgálja egy-egy ellenőrzés során.

2005-ben a díjak ez előző évhez képest 11 százalékkal növekedtek ezt azonban túlszárnyalta a kárráfordítások aránya mely 14 százalékkal nőtt. A teljes állomány kárgyakorisága 5,2 százalék. A biztosító társaságok működési költsége a díjbevétel arányában 21,9 százalék, ez csökkent az előző évhez képest. Azonban a kárhányad 81 százalék volt 2005-ben, amely növekedést mutat. Összességében tehát az ágazat veszteségesnek mondható.

Lesz-e újabb kizárás?

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az előttünk lévő átszerződési szezon előtt a felügyelet áttekintette valamennyi biztosító üzleti tevékenységét, s nem lát olyan kockázatot, amely azt valószínűsítené, hogy a jelenleg felfüggesztés alatt álló két piaci szereplőn kívül további biztosítókat kellene a tevékenységtől időlegesen eltiltani - mondta Juhász Istvánné, a PSZÁF ügyevezető igazgatója.

A MÁV Általános Biztosító Egyesület esetében november 15. után születik döntés arról, hogy a felfüggesztés után, november végéig visszatérhet-e a piacra a társaság, s az átszerződési kampány időszakában, decemberben befogadhat-e új szerződési ajánlatokat. A TIR Biztosítási Egyesülettel kapcsolatban annyi hangzott el, hogy a cégnek addig tart a felfüggesztése, amíg nem tesz eleget a PSZÁF által kifogásolt informatikai előírásoknak.

Mindkét társaság a 2007-re vonatkozó tarifáit nyilvánosságra kell, hogy hozza a kampány alatt. Viszont az ügyfeleknek azt érdemes a MÁV esetében szem előtt tartaniuk, hogy amennyiben felbontják máshol lévő szerződésüket a MÁV tarifái láttán, nem biztos, hogy november 30-ig meg tudják kötni náluk.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20