20 °C Budapest

Veszteséges ágazat - dübörgő kampány

Pénzcentrum
2006. október 26. 14:00

A novemberi kötelező futam mintegy 3,6 millió autóst érint. Ezeknek mintegy 10 százaléka váltott tavaly biztosítót.

A teljes állomány 70 százaléka a három legnagyobb piaci szereplőnél van, a maradék 30 százalékon pedig mintegy 8 társaság osztozik. A teljes állomány jelentős növekedésére ez évben már nem lehet számítani, leginkább átrendeződés várhatóa a piacon.

A teljes állomány 65 százaléka A00 és B12 besorolásban oszlik el. Ez mindenképpen arra ösztönzi a PSZÁF-ot, hogy a kártörténeti igazolások eredetiségét is vizsgálja egy-egy ellenőrzés során.

2005-ben a díjak ez előző évhez képest 11 százalékkal növekedtek ezt azonban túlszárnyalta a kárráfordítások aránya mely 14 százalékkal nőtt. A teljes állomány kárgyakorisága 5,2 százalék. A biztosító társaságok működési költsége a díjbevétel arányában 21,9 százalék, ez csökkent az előző évhez képest. Azonban a kárhányad 81 százalék volt 2005-ben, amely növekedést mutat. Összességében tehát az ágazat veszteségesnek mondható.

Lesz-e újabb kizárás?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az előttünk lévő átszerződési szezon előtt a felügyelet áttekintette valamennyi biztosító üzleti tevékenységét, s nem lát olyan kockázatot, amely azt valószínűsítené, hogy a jelenleg felfüggesztés alatt álló két piaci szereplőn kívül további biztosítókat kellene a tevékenységtől időlegesen eltiltani - mondta Juhász Istvánné, a PSZÁF ügyevezető igazgatója.

A MÁV Általános Biztosító Egyesület esetében november 15. után születik döntés arról, hogy a felfüggesztés után, november végéig visszatérhet-e a piacra a társaság, s az átszerződési kampány időszakában, decemberben befogadhat-e új szerződési ajánlatokat. A TIR Biztosítási Egyesülettel kapcsolatban annyi hangzott el, hogy a cégnek addig tart a felfüggesztése, amíg nem tesz eleget a PSZÁF által kifogásolt informatikai előírásoknak.

Mindkét társaság a 2007-re vonatkozó tarifáit nyilvánosságra kell, hogy hozza a kampány alatt. Viszont az ügyfeleknek azt érdemes a MÁV esetében szem előtt tartaniuk, hogy amennyiben felbontják máshol lévő szerződésüket a MÁV tarifái láttán, nem biztos, hogy november 30-ig meg tudják kötni náluk.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem