11 °C Budapest

Most már biztos - fizet a biztosító az MTV-nek...

Pénzcentrum
2006. október 5. 13:39

A Generali a szerződésekben foglaltakon túlmenően teljesít: a rendőrök sérülései után is térít a biztosító, amely méltányos eljárást folytat az MTV-t és a lakosságot ért károk esetében is.

 

A Magyar Televízió Zrt. a Generali-Providencia Zrt.-vel - közbeszerzési eljárás útján - kötött általános vagyon- és felelősségbiztosítási szerződést, amely magában foglalja többek között a Szabadság téri épület berendezési tárgyainak, valamint az MTV speciális gépeinek, berendezéseinek és felszereléseinek vagyonbiztosítását. A szerződés feltételei azonban - az európai biztosítási gyakorlathoz hasonlóan - kizárják azon károk térítését, amelyek tüntetések, utcai zavargások, vagy terrorcselekmények következtében keletkeznek. A helyzet az MTV esetében is ez, ezért a berendezésekben esett károk térítésére csupán méltányossági alapon van mód.

Annak érdekében, hogy a Generali Providencia Zrt. vezetése e tekintetben döntési helyzetbe kerülhessen, az általános biztosítási folyamat szerint eljárva, haladéktalanul megkezdte a kár mértékének felmérését. A biztosító szakemberei, mihelyt azt a hatósági vizsgálatok lehetővé tették, már a kárbejelentés másnapján, azaz szeptember 20-án a helyszínre érkeztek és megtartották a kárszemlét, majd átadták az MTV képviselőinek a bejárás alapján készített jegyzőkönyvet, amely részletezi az eljárás folytatásához szükséges dokumentumok listáját.

Flachner Tamás, a Generali Vagyon Kárrendezési Csoportjának vezetője szerint: " A Generali által igényelt, és az MTV által összeállított részletes kárlista kézhezvétele alapján fogjuk tisztázni, hogy pontosan milyen vagyontárgyban és mekkora összegű kár keletkezett, illetve döntést hozunk arról, hogy a Generali-Providencia Zrt. méltányossági kifizetésének mekkora lesz az összege."

Az MTV székházban keletkezett károk esetén, a székház tulajdonosával kötött szerződés értelmében, a Generali téríti az okozott károkat és a szerződésnek megfelelően szolgáltat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az összetűzésekben megsérült rendőröket a Belügyminisztériummal (MB) - közbeszerzési eljárás keretében kötött szerződés alapján - szintén a Generali biztosítja baleseti halál és rokkantság esetére, de kártérítés jár a kórházban töltött napok és műtéti beavatkozás után is. A szolgálatban lévő rendőrök sérülései balesetnek minősülnek, így kiterjed rájuk a kockázatviselés. A Generali a sérültek ügyét kiemelten kezeli, szakembereik folyamatosan kapcsolatban állnak az Igazságügyi Minisztérium (egykori BM jogutód) illetékeseivel, jelenleg a kárbejelentések zajlanak.

A zavargások kapcsán magánszemélyektől, megrongálódott üzletek és gépjárművek tulajdonosaitól is érkeztek bejelentések a Generalihoz.
Mindezek esetében is méltányosságból fizet és a lehető leggyorsabb ügyintézéssel sietett ügyfelei segítségére a biztosító. Gépjárművek esetén - a szeptember 18-ai budapesti zavargások kapcsán - eddig összesen 6 darab bejelentés érkezett a Generalihoz, amelyeket a casco biztosítások terhére rendeznek. 
 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 18:33
A Google szerint a PestiSrácok szerződést szegett azzal, hogy megkerülve a YouTube szabályait a néhá...
Kiszámoló  |  2023. március 24. 17:08
Kovács Tamás Egy névtelenséget kérő Wise alkalmazott küldte ezt a levelet a blogban is említett fize...
Buxelliott  |  2023. március 24. 15:56
Feljöttünk várakozás szerint az ellenálláshoz, ahonnan lefordul a piac. A folytásra még mindkét lehe...
MNB Intézet  |  2023. március 24. 11:44
Az SVB esete ismét rávilágít arra, hogy a bankok megmentése ellentmondásos kormányzati döntés lehet,...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?