-4 °C Budapest

Most már biztos - fizet a biztosító az MTV-nek...

Pénzcentrum
2006. október 5. 13:39

A Generali a szerződésekben foglaltakon túlmenően teljesít: a rendőrök sérülései után is térít a biztosító, amely méltányos eljárást folytat az MTV-t és a lakosságot ért károk esetében is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

A Magyar Televízió Zrt. a Generali-Providencia Zrt.-vel - közbeszerzési eljárás útján - kötött általános vagyon- és felelősségbiztosítási szerződést, amely magában foglalja többek között a Szabadság téri épület berendezési tárgyainak, valamint az MTV speciális gépeinek, berendezéseinek és felszereléseinek vagyonbiztosítását. A szerződés feltételei azonban - az európai biztosítási gyakorlathoz hasonlóan - kizárják azon károk térítését, amelyek tüntetések, utcai zavargások, vagy terrorcselekmények következtében keletkeznek. A helyzet az MTV esetében is ez, ezért a berendezésekben esett károk térítésére csupán méltányossági alapon van mód.

Annak érdekében, hogy a Generali Providencia Zrt. vezetése e tekintetben döntési helyzetbe kerülhessen, az általános biztosítási folyamat szerint eljárva, haladéktalanul megkezdte a kár mértékének felmérését. A biztosító szakemberei, mihelyt azt a hatósági vizsgálatok lehetővé tették, már a kárbejelentés másnapján, azaz szeptember 20-án a helyszínre érkeztek és megtartották a kárszemlét, majd átadták az MTV képviselőinek a bejárás alapján készített jegyzőkönyvet, amely részletezi az eljárás folytatásához szükséges dokumentumok listáját.

Flachner Tamás, a Generali Vagyon Kárrendezési Csoportjának vezetője szerint: " A Generali által igényelt, és az MTV által összeállított részletes kárlista kézhezvétele alapján fogjuk tisztázni, hogy pontosan milyen vagyontárgyban és mekkora összegű kár keletkezett, illetve döntést hozunk arról, hogy a Generali-Providencia Zrt. méltányossági kifizetésének mekkora lesz az összege."

Az MTV székházban keletkezett károk esetén, a székház tulajdonosával kötött szerződés értelmében, a Generali téríti az okozott károkat és a szerződésnek megfelelően szolgáltat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az összetűzésekben megsérült rendőröket a Belügyminisztériummal (MB) - közbeszerzési eljárás keretében kötött szerződés alapján - szintén a Generali biztosítja baleseti halál és rokkantság esetére, de kártérítés jár a kórházban töltött napok és műtéti beavatkozás után is. A szolgálatban lévő rendőrök sérülései balesetnek minősülnek, így kiterjed rájuk a kockázatviselés. A Generali a sérültek ügyét kiemelten kezeli, szakembereik folyamatosan kapcsolatban állnak az Igazságügyi Minisztérium (egykori BM jogutód) illetékeseivel, jelenleg a kárbejelentések zajlanak.

A zavargások kapcsán magánszemélyektől, megrongálódott üzletek és gépjárművek tulajdonosaitól is érkeztek bejelentések a Generalihoz.
Mindezek esetében is méltányosságból fizet és a lehető leggyorsabb ügyintézéssel sietett ügyfelei segítségére a biztosító. Gépjárművek esetén - a szeptember 18-ai budapesti zavargások kapcsán - eddig összesen 6 darab bejelentés érkezett a Generalihoz, amelyeket a casco biztosítások terhére rendeznek. 
 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?