Road traffic to the south in Budapest on the banks of the Danube on the road called Szent Gellért rakpart

Brutális mennyiségű időt vesztegelnek a dugóban a fővárosi autósok: Európában alig látni ilyet

2023. március 23. 12:31

Egészen sokkoló mennyiségű szabadidejüket pazarolják el a dugóban ücsörgésre a budapesti autósok. Tavaly a statisztikák szerint nagyságrendekkel durvább dugók voltak a magyar fővárosban, mint Bécsben, Pozsonyban, vagy akár Berlinben

Tavaly több mint fél hetet, összesen 86 órát vesztegelt a forgalmi dugóban egy átlagos autós a magyar fővárosban. Az Inrix számos fontos faktor összevetésével számolta ki, melyek voltak a világ leginkább "dugó fertőzött" városai. A világranglistán Budapest a 23. helyet foglalja el. Ez ugyan 6 százalékos javulás a tavalyi számhoz képest, az európai fővárosokat nézve azonban hazánké továbbra is igen elől helyezkedik el, ha a dugóban töltött időt tekintve listázzuk őket.

Európán belül messze a Londonban pazarolnak a legtöbb időt az autósok a dugóban ácsorgásra, egészen pontosan átlag 156 órát. Az euópai fővárosokat a dugóban várakozással töltött idő szerint rangsoroló listánkon a második helyen Párizs, a harmadikon Dublin foglal helyet. A francia városban az autósok átlag 138, az írben átlag 114 órát vesztegeltek tavaly.

A tavalyi évben a dugóban eltöltött átlagos időt nézve európai szinten sokat bosszankodhattak a fővárosiak és a budapesten ingázók. A már említett, a dugóhelyzet szempontjából dobogós,városokon kívül az általunk vizsgáltakat közül csupán Rómában, Brüsszelben és Bukarestben voltak kénytelenek többet várakozni az arra autózók, mint a Budapesten.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Akár nyugati metropoliszokkal, akár a régiónk fővárosaival összevetve is igen brutális a budapesti helyzet. Jóval több időt töltenek dugóban magyar fővárosban utazók annál, mint amennyit mondjuk Berlinben (71 óra), vagy Varsóban (64 óra) ácsorgott, vagy araszolt tavaly beállt forgalomban egy-egy autós.

A közvetlen szomszédainkkal összeveteve pedig méginkább durva a kontraszt. Pozsonyban 41, Bécsben 37, Ljubljnában 32 órát vesztegeltek dugóban az autósok, ezek a számok pedig csak töredékei annak, mint amit egy átlagos autósnak a magyar fővárosban kellett kiállnia. Az olyan városokat mint Helsinki, vagy Amszterdam csak említés szintjéig citáljuk ide, de a jól kiépített biciklis közlekedésükről ismert fővárosokban szinte sokkolóan kevés időt, 14, illetve 17 órát kellett a dugóban várakoznia egy átlagos sofőrnek. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm