1 °C Budapest
Andrássy Avenue is the Hungarian Champs-Élysées

Íme a legidegesítőbb dolgok a magyar utakon: ezen szinte mindenki kiakad

2021. június 18. 11:02

Alig akad olyan magyar sofőr, akit zavarnak a gyorshajtók, ellenben azok az autósok elég idegesítőek a közlekedők szerint, akik túl lassan mennek. Sőt, a sebességtúllépőknél még a benzinárak is idegesítőbbek - derült ki Pénzcentrum felméréséből. Mutatjuk, mi bosszantja leginkább a magyar autósokat.

Kiderült, mi idegesíti a legjobban a magyar autósokat: a Pénzcentrum két hete kérte ki olvasói véleményét 13 közlekedési helyzetről. Kérdésünkre csaknem ezren válaszoltak, és mint kiderült, legkevésbé a túl sok jelzőtábla zavarja a válaszadókat, de az elektromos rollerekkel és az elterelésekkel, lezárásokkal is ki vannak békülve a sofőrök.

Sőt, meglepő módon a gyorshajtók is elég kevés kitöltőnél verték ki a biztosítékokt, náluk még a mobilt nyomkodók is több embert zavarnak. Sőt, inkább a másik véglet zavaróbb a válaszadók szerint: 16 százalék jelölte meg idegesítőként azt, ha valaki indokolatlanul lassan megy - így pedig ez lett a második legzavaróbb tényező a magyar utakon.

22 százalék jelölte meg idegesítőnek az agresszív, tolakodó sofőröket, 11,6 százalékot pedig az is zavar, ha valaki indexelés nélkül kanyarodik, sávot vált. Épphogy lecsúsztak a harmadik helyről azok a kerékpárosok, akik nem tartják be a KRESZ-t (10,88%), valamint sok embert (9,67%-ot) az üzemanyagárak is zavarnak.

 

Ulrich Chiellino, az ADAC közlekedéspszichológusa korábban arról beszélt, ő két különböző csoportba sorolja az idegesítő sofőröket:

Vannak olyan emberek, akik szándékosan helytelenül viselkednek, hogy előrébb jussanak. Például azok a gyorshajtók, akik könyörtelenül kiszorítanak másokat a belső sávból az autópályán.

A szakértő második csoportot nagyobbnak tartja, szerinte kevesen akarnak tudatosan ártani másoknak:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

éppen ellenkezőleg, nem veszik észre, mennyire kockázatos a viselkedésük. Mert még soha nem történt semmi, ha például az illető vezetés közben telefonhívást indított vagy SMS-t olvasott. Veszélyes és hamis biztonságérzet alakul ki arról, hogy a telefonozás igazából veszélytelen.

A pszichológus azt ajánlja a megszállott telefonozóknak, hogy inkább kapcsolják repülési üzemmódba az okostelefont autóban, így még csak kísértésbe sem esnek, hogy nyomkodják. Chiellino azonak is adott tanácsot, akik idegeskednek a többi sofőr miatt:

Próbálj nyugodt maradni, ne keveredj vitába, inkább menj tovább. Máskülönben csak veszélybe sodornád magad

- húzta alá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem