A több mint 10 000 tanulmány áttekintése után négy magas színvonalú kutatást azonosítottak.

Ételrendelésnél rengeteg esetben nem ugyanazt az árat fizetjük egy burgerért vagy levesért, mint amikor ugyanazt az ételt ugyanabban az étteremben helyben fogyasztjuk el.
Amikor a Wolton vagy a Foodpandán böngészve nézegetjük egy-egy vendéglátóhely kínálatát, a legtöbb esetben eleve magasabb ára van ott az ételeknek, italoknak, mint az üzletben. És erre jön még rá a kiszállítási díj, illetve a rendszerhasználati vagy szolgáltatási díj.
A Telex kiszámolta, hogy házhozszállítás esetén 20-30, de van olyan is, hogy 40 százalékkal magasabb összegben kerül az alapétel. De egy esetben Vega Citynél azt tapasztalták, hogy 80 százalékkal drágább kiszállítva ugyanaz a rakott karfiol rizságyon.
Több ok miatt lehet drágább a házhoz szállított étel. Egyrészt kiszállításnál 27, helyben fogyasztásnál viszont csak 5 százalék az áfateher. Másrészt az ételfutár cégek jutalékot kérnek a vállalkozásoktól a rendelések után. Ez nem tudni, mennyi, mert a Foodpanda és a Wolt is üzleti titokként kezeli, de piaci információk alapján például a G7 korábban azt írta, átlagosan az ételár 15 százaléka lehet.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Ez Magyarország egyik legkedvezőbb vállalati hitelterméke (x)
Már igényelhető a Nemzeti Bajnokok Hitelprogram akár 30 százalék vissza nem térítendő támogatással kombinált kamatmentes kölcsöne az MFB Pont Plusz hálózatban.


