15 °C Budapest
Cropped hands of business people toasting champagne flutes during success party in office

Óriási a kereslet a magyarok szilveszteri kedvencei iránt: itt lesz bőven virsli és pezsgő

2022. december 28. 22:03

Egész évben slágertermék, de szilveszterkor különösen nagy az érdeklődés a virslik és a különféle szószok, valamint az alkoholos italok, különösen a pezsgő iránt. A megnövekedett érdeklődésre az áruházláncok is készülnek: van, ahol szombaton 16 óráig is lehet vásárolni.

Az évzáró és az újévi bevásárlás olyan hagyományosan népszerű termékeiből, mint a virsli, a lencse és az alkohol, idén is megnövekedett érdeklődésre számít az Auchan Magyarország. Egyre nagyobb a kereslet a pulykavirslik, valamint a gyógynövénytartalmú termékek iránt. Nem véletlen szeretjük ennyire ezt a szilveszteri ételt, hiszen a virsli könnyen és gyorsan elkészíthető, magában fogyasztva is finom, de salátához vagy vendégváró falatokhoz is kiváló alapanyag. Így az elmúlt időszak nehézségei ellenére is népszerű termékkategória maradt, az év utolsó napjaiban pedig várhatóan növekedni fog iránta a kereslet.

A virslik mellé gyakran kerül a kosárba valamilyen szósz is, ezen a téren változás figyelhető meg az elmúlt 3-4 évben. A hagyományos mártogatók mellett a fiatalabbak ugyanis elsősorban a grill szószokat részesítik előnyben, míg a közép- és idősebb korosztály a mustárt és a tormát fogyasztja előszeretettel. Továbbra is nagy kedvenc a majonéz és a ketchup, előbbi forgalma majdnem háromszorosára, utóbbié pedig majdnem duplájára nő a decemberi időszakban. Egyre erősödnek a pikáns ízek, bár a többség választása egyelőre még a csemege termékekre esik. A majonéz, ketchup és mustár esetében sokan láthatóan a nagy kiszerelés felé fordulnak, a torma és grillszószoknál pedig inkább a kisebb kiszerelések népszerűek.

A fogyasztói tudatosság erősödésével az egészségesebb alternatívák szerepe is megnőtt, sokan előnyben részesítik az ízfokozó- és tartósítószermentes termékeket, egyre többen odafigyelnek a csökkentett cukor- és zsírtartalomra is. Fontos kritérium a fogyasztók szemében a csomagolás újrahasznosítása, az erre vonatkozó információkat a gyártók fel is tüntetik a flakonokon. Az újévi ünneplés fontos kelléke a pezsgő is, amiből az áruházak ilyenkor igyekeznek minél szélesebb kínálatot tartani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm