Cropped hands of business people toasting champagne flutes during success party in office

Óriási a kereslet a magyarok szilveszteri kedvencei iránt: itt lesz bőven virsli és pezsgő

2022. december 28. 22:03

Egész évben slágertermék, de szilveszterkor különösen nagy az érdeklődés a virslik és a különféle szószok, valamint az alkoholos italok, különösen a pezsgő iránt. A megnövekedett érdeklődésre az áruházláncok is készülnek: van, ahol szombaton 16 óráig is lehet vásárolni.

Az évzáró és az újévi bevásárlás olyan hagyományosan népszerű termékeiből, mint a virsli, a lencse és az alkohol, idén is megnövekedett érdeklődésre számít az Auchan Magyarország. Egyre nagyobb a kereslet a pulykavirslik, valamint a gyógynövénytartalmú termékek iránt. Nem véletlen szeretjük ennyire ezt a szilveszteri ételt, hiszen a virsli könnyen és gyorsan elkészíthető, magában fogyasztva is finom, de salátához vagy vendégváró falatokhoz is kiváló alapanyag. Így az elmúlt időszak nehézségei ellenére is népszerű termékkategória maradt, az év utolsó napjaiban pedig várhatóan növekedni fog iránta a kereslet.

A virslik mellé gyakran kerül a kosárba valamilyen szósz is, ezen a téren változás figyelhető meg az elmúlt 3-4 évben. A hagyományos mártogatók mellett a fiatalabbak ugyanis elsősorban a grill szószokat részesítik előnyben, míg a közép- és idősebb korosztály a mustárt és a tormát fogyasztja előszeretettel. Továbbra is nagy kedvenc a majonéz és a ketchup, előbbi forgalma majdnem háromszorosára, utóbbié pedig majdnem duplájára nő a decemberi időszakban. Egyre erősödnek a pikáns ízek, bár a többség választása egyelőre még a csemege termékekre esik. A majonéz, ketchup és mustár esetében sokan láthatóan a nagy kiszerelés felé fordulnak, a torma és grillszószoknál pedig inkább a kisebb kiszerelések népszerűek.

A fogyasztói tudatosság erősödésével az egészségesebb alternatívák szerepe is megnőtt, sokan előnyben részesítik az ízfokozó- és tartósítószermentes termékeket, egyre többen odafigyelnek a csökkentett cukor- és zsírtartalomra is. Fontos kritérium a fogyasztók szemében a csomagolás újrahasznosítása, az erre vonatkozó információkat a gyártók fel is tüntetik a flakonokon. Az újévi ünneplés fontos kelléke a pezsgő is, amiből az áruházak ilyenkor igyekeznek minél szélesebb kínálatot tartani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18