2 °C Budapest
Shopping cart at a hardware store - business concepts

Brutális, mennyibe kerül itthon bevásárolni: az árstop csak ront a helyzeten?

G7
2022. szeptember 27. 08:33

Itthon tavaly október óta vásárolhatunk hét élelmiszert hatósági áron, azonban az infláció nagykereskedelmi szinten ezeknél a termékeknél is érvényesül, így a boltoknak veszítenek rajtuk. Egy összehasonlításból most kiderült az is, itthon éri meg jobban az árstopos temrékekből vásárolni, vagy Szlovákiában –írja a G7.

Ugyan itthon az árstopok miatt tavaly október óta nem drágult a a liszt, a cukor, a napraforgó étolaj, a 2,8 százalékos UHT tej, a csirkemell, a csirkefarhát és a sertéscomb bolti ára, azonban a nagykereskedelemben ezek a termékek is többe kerülnek, az emiatti veszteséget pedig sokszor más áruk áremelésével kompenzálják a boltok. Másrészt ha az árstopos termékek elfogynak, kénytelenek vagyunk a drágább tejet vagy más, nem hatósági áras terméket megvásárolni.

A magyar és a szlovák Lidl árainak összehasonlításából az derült ki, hogy ugyan az árstopos élelmiszerek valóban nálunk olcsóbbak, azonban ha ezek éppen kifogytak, akkor a hasonló termékeknél viszont már fordul a kocka, ugyanis Szlovákiában általában ezek olcsóbbak. Például a nádcukor és a porcukor, amivel a kristálycukrot válthatjuk ki, jóval többe kerülnek itthon, mint a szlovákoknál. Ez alapján csak az árstopos termékek vásárlásával spórolunk itthon, ha pedig ezek nem elérhetőek, akkor többe kerül a bevásárlás, mint a szomszédos országban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?