Close up of pharmacist hand taking meds from drawer

Ezeket a gyógyszereket tömik leginkább magukba a magyarok: már sokkal többet is költenek rájuk

2021. augusztus 10. 16:29

Egyre nagyobb teret nyer az online vásárlás, azon belül is azok a webshopok, amelyek használatával egyszerre több legyet üthetünk egy csapásra. Előny, ha egy rendelés keretében, értelemszerűen egy szállítási költséggel több bevásárlást is letudhatunk. Ez alól mostanra a gyógyszertárak sem kivételek, amelyek helyzetét jelentősen befolyásolta a járványhelyzet.

Négyszerannyit költünk az egészségünkre

A Központi Statisztikai Hivatal vizsgálata szerint 2018-ban fejenként átlagosan 3 500 forintot, 2020-ban pedig közel a négyszeresét, 15 000 forintot is költhettünk az egészségmegőrzésre.

Megváltozott szokások

A koronavírus járvány miatt nem csak a költésünk nőtt, de a költés módja is megváltozott. A kijárási tilalom miatti korlátozások, a vírustól való félelem és az otthoni munkavégzés is olyan tényezők, amelyek befolyásolták a boltba, és egyúttal a patikába járási szokásainkat. Ráadásul az emberekben kialakult egy viszolygás az egészségügyhöz kapcsolódó helyekkel szemben, miszerint ott nagyobb eséllyel kapják el a betegséget. Hiszen a sorban, várakozás közben jelentősen növekedni érezték a rizikófaktort, mivel az ott lévő emberek mind potenciális veszélyforrások lehetnek - írja közleményében a Kifli.hu

A legkeresettebb termékek

A KSH adatai szerint 2,4 százalékkal nőttek a gyógyszerárak egy év alatt. A megelőzésbe fektetett szándék pedig világosan látszik a vásárlói kosarakban, például az idén a D-vitaminra, majd amióta forgalomba hozták, a koronavírus tesztekre mutattunk jelentős érdeklődést.

A nagyobb, recept nélküli gyógyszercsoportok közül még kiemelendőek az egyéb vitaminok, emésztést segítő készítmények, valamint a fájdalomcsillapítók

- árulta el Szombati Gergő, a BENU Magyarország Zrt. E-commerce vezetője. “Jelenleg minden huszadik Kifli.hu bevásárlás mellé kerül BENU termék, a vásárlók pedig főként azokat a termékeket vásárolják a Kifli.hu-n keresztül, amelyekre folyamatosan szükség van a háztartásban.” - mondta Peter Klekner, a Kifli.hu CEO-ja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kezelés helyett megelőzés

Az Y-generáció számára a korábbiakkal ellentétben egy új szemlélet a természetes: ők nem azért vásárolnak egészségügyi termékeket, hogy meggyógyuljanak, hanem hogy ne is legyenek betegek. Ebben a korosztályban a fehérjeporok, táplálékkiegészítők, kalóriacsökkentett élelmiszerek és az új étkezési trendeknek, valamint intoleranciáknak megfelelő termékek hódítanak.

Mivel ezeket nem kell felpróbálni és nem romlandóak, így legszívesebben interneten rendelik meg, akár egy online patikán keresztül, amely szavatolja a minőséget. A Fortune Business Insights szerint csak Európában egy 4500 milliárd forint méretű üzletről beszélünk. A folyamatos növekedést az is biztosítja, hogy a Covid miatt még többen fókuszálnak szervezetük fejlesztésére, erősítésére, hogy ellenállóbbá tegyék azt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 8. 20:53