25 °C Budapest

Visszatértek a szlovák vásárlóturisták

Pénzcentrum
2010. december 20. 11:32

Az ünnepek előtt mindig jelentősen megnő a bevásárlóturizmus. Magyarországról sokan ruccannak át a szomszédos országokba, de nemcsak tőlünk utaznak külföldre, hozzánk is nagy számban jönnek a külföldi vásárlók - írja az mr1.hu.

Szlovákiából viszonylag gyakran jönnek vásárolni Magyarországra. Győrbe főleg a nagymegyeri, a dunaszerdahelyi vagy a galántai járásból érkeznek.

Az egyik győri áruházkomplexum dugig tömött parkolójában majdnem minden harmadik autónak szlovák rendszáma van. A forgalom persze nagyban függ a forint-euró árfolyamtól is - mondta Máté Richárd, a bevásárlóközpont vezetője. "Bérlőinktől vannak visszajelzéseink, hogy jelentős vásárlóerőt képviselnek a szlovákiai oldalról érkezők, ahol viszont ötven-ötven százalékban megoszlik a szlovákiai magyarok és a szlovákok részaránya. A külföldről érkezők leginkább a határhoz közeli kisebb-nagyobb településekből jönnek át." - nyilatkozta.

Míg a magyarok, saját bevallásunk szerint maximum harminc-negyven ezer forintot, azaz nagyjából százötven eurót szánnak az idei karácsonyra, addig a szlovákiai vendégek az ünnepi nagy bevásárlás kapcsán akár öt-hatszáz eurót is Magyarországon hagynak.

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?