24 °C Budapest
Business man calculating budget numbers, Invoices and financial adviser working.

Nagy segítséget kapnak a szintlépéshez a magyar cégek: ennek rengetegen fognak örülni

2024. március 22. 18:27

A Budapesti Értéktőzsde elkötelezett abban, hogy segítse a hazai vállalatok fejlődését: tudást, finanszírozást és közösséget nyújtson számukra. Az elmúlt évek sikereit és tapasztalatait felhasználva a Tőzsde 2024-től BÉT Mentor néven teszi elérhetővé középvállalati szolgáltatásait. Az új program a felelős vállalatirányítással kapcsolatos képzéssel debütált - éll a BÉT közleményében. Az esemény megismertette a résztvevőkkel a vállalati fejlődés legmeghatározóbb lépcsőfokait, és kapcsolatépítésre is lehetőséget biztosított.

A Tőzsde 2016 óta folyamatosan fejleszti a középvállalati szolgáltatásait, azzal a céllal, hogy a résztvevő vállalatok fejlődését és finanszírozási lehetőségeit támogassa. Az évek során több mint 500 vállalat kapcsolódott az ökoszisztémához, és mintegy 100 befektető és tanácsadó segítette a közösséget - írják.

A BÉT Mentor keretében a közösség tagjai a további fejlődésükhöz szükséges kulcsterületeken kapnak támogatást. A sikeres vállalati működés záloga a hosszútávú stratégiaalkotás, amelyet a minőségi vállalatirányítás valósít meg a mindennapokban. A szintlépéshez elengedhetetlen a finanszírozás kiszélesítése, a növekedési tervek kommunikációja a vállalaton belüli és a külső partnerek, befektetők felé. A BÉT Mentor közösségben elérhető tudás, tapasztalat és kapcsolatok hozzásegítik a hazai középvállalatokat a terveik megvalósításához.

Az új BÉT Mentor program a "Felelős vállalatirányítás" című képzési nappal vette kezdetét. Az eseményt Nagy Péter Gábor, a BÉT igazgatója nyitotta meg, bemutatva a BÉT Mentor szolgáltatást. Szot Márton, a Concorde MB Partners partnere a vállalatirányítási kérdések gyakorlati jelentőségét, dr. Dobrocsi László, a BÉT igazgató-helyettese pedig a cégalapítástól a tőzsdére lépésig szükséges szervezeti változásokat mutatta be. Ezt követően Vitkovics Péter, a Változásmenedzserek.hu alapítója tartott előadást a sikeres vállalatfejlesztés összetevőiről, majd a Gloster életútját ismertették a társaság vezetői, Szekeres Viktor és Oszlánszki Péter. A záró panelbeszélgetés, "Vállalatfejlesztési kihívások a gyakorlatban" címmel a Gloster mellett a Megakránt is felvonultatta, amelynek képviseletében Langmáhr Tamás, a társaság alapító tulajdonosa és igazgatóságának elnöke osztotta meg tapasztalatait.

A középvállalati szektor fejlődésének támogatása a Budapesti Értéktőzsde piacfejlesztési stratégiájának kiemelt eleme volt az elmúlt években. A BÉT Mentor elindításával új fejezetet nyitunk. A kezdeményezés nem csupán új szolgáltatásokat és lehetőségeket kínál a középvállalatok számára, hanem mélyebb, stratégiai elkötelezettséget is jelent a hazai gazdaság, különösen a hazai tulajdonú vállalati kör erősítése, versenyképességének növelése érdekében. Célunk, hogy minden eszközt és tudást biztosítsunk számukra, ami a tőkepiaci sikerhez szükséges, legyen szó a tudás megosztásáról, a finanszírozási lehetőségek bővítéséről, vagy a közösség alakításáról

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– emelte ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

A BÉT Mentor keretein belül az alábbi szolgáltatások érhetők el:

  • BÉT50 – kiadvány, konferencia és klub a sikeres hazai vállalatoknak
  • Vállalatfejlesztési képzések – hazai és nemzetközi tudás megszerzése
  • BÉT Xmatch – exkluzív bemutatkozási lehetőség a befektetők előtt
  • NOMAD-ok – a piacra lépést támogató kijelölt tanácsadók
  • BÉT Xtend – a középvállalatok igényeire szabott részvénypiac
  • BÉT Xbond – a vállalati kötvénypiac a növekedés támogatásához

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem