16 °C Budapest
Nem bírják sokáig a vendéglátósok: van, akinek 22 millióra nőtt a rezsiszámlája

Nem bírják sokáig a vendéglátósok: van, akinek 22 millióra nőtt a rezsiszámlája

2022. szeptember 8. 15:32

Nemcsak a lakossági fogyasztókat lepte meg az új rezsiszámla, hanem sok vállalkozót, köztük a vendéglátósokat. Nagy port kavart egy szegedi pizzéria Facebook bejegyzése: a korábbi 250-300 ezer helyett, már 2 millió 300 ezer forintot kellene fizetniük a gázért havonta – számolt be az RTL.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének az elnöke beszélt arról, hogy elkeserítő jelenleg a vendéglátósok helyzete az országban. Az  idei év jól indult, hiszen a koronavírussal terhelt időszak után megközelítették a pandémia előtti forgalmat, mégis a mostani enegiaárrobbanás miatt sokan fognak csődbe menni.

Természetesen, ahogy mindig most is vannak szerencsés kivételek, akiknek 2023-2024-ben járnak le a viszonylag jó áron megkötött szerződéseik az energiaszolgáltatókkal, de Kovács László mégis úgy véli, hogy sokak akkor lesznek kénytelenek eldönteni, hogy folytatják-e, amikor megérkeznek a számlák.

Van olyan vendéglátós, aki eddig 2 milliót fizetett az áramra, most 22 millióról kapott számlát, és vár egy tízmilliós gázszámlát

– mondta el az elnök. Ráadásul a vendéglátósoknak az se tud megoldás lenni, ha emelnek az áraikon, hiszen akkor nem lesz, aki náluk fogyasszon. Éppen ezért sokan döntöttek úgy, hogy korlátozzák a választékot vagy a nyitvatartást, hogy amíg lehet ne kelljen bezárniuk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?