2 °C Budapest
From above view of a Caucasian girl lying on her bed while enjoying reading a very interesting book. She is lying on her back and a ray of light is coming through. She is wearing casual house clothes.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

2022. augusztus 10. 18:01

2011-ben jelent meg a Lencsilány alkotójának, Lakatos Istvánnak első regénye, a Dobozváros, ami rögvest Év Gyerekkönyve-díjat kapott. Egy évtized távlatából sem csökkent az érdeklődés a regény iránt: kultkönyvvé nemesedett, és több helyen bekerült az általános iskolai tananyagba, ám hamar elfogyott a boltok polcairól – ha nagy ritkán felbukkan antikváriumokban egy-egy példány, igencsak megkérik az árát.


A Brancs, az első magyar közösségi piactér a Kickstarterhez és Indiegogóhoz hasonlóan platformot nyújt kivételes ötletek, termékek közösségi finanszírozásához. Az online piactéren indult el a kampány, amely révén segíthetsz, hogy ismét megjelenhessen a Dobozváros.

Egy új kiadás csak akkor lesz igazán érdekes, ha a korábbihoz képest valami pluszt is tud nyújtani. A Dobozváros új kiadásában az eddigiek mellett legalább 20 új illusztráció fog szerepelni, illetve egy 16 oldalas képregény, a történet afféle epilógusaként. Ez utóbbit csak a támogatói példányok fogják tartalmazni, azaz a későbbiekben könyvesboltba kerülő változat nem. A támogatói példányok keményfedéllel készülnek, míg boltokban megvásárolhatók puhafedelesek lesznek.

Az eredeti kötet 314 oldal – a támogatói változat mintegy 30 oldallal lesz hosszabb. Új borítót fog kapni a kötet, ugyanakkor azok, akik a régihez ragaszkodnak, ne szomorodjanak el: az lesz majd a védőborítón. A szöveg is átesik egy kis renováláson és alapos korrektúrán. A keményfedeles, képregényt is tartalmazó könyvből csak annyi fog készülni, ahányan támogatják a kampányt. Sehol máshol nem lehet hozzájutni ehhez a változathoz. Természetesen egyéb ajándékok is várnak a támogatókra, hiszen a támogatás mértékétől függően akár egy eredeti Lakatos-rajzzal is gazdagodhatunk. A kampány támogatásával már karácsony előtt kézbe vehetjük a Dobozváros új, bővített kiadását!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem