11 °C Budapest
Jeweler repairing diamond ring in workshop

Lezárult a felszámolás: végül negyedáron keltek el Vajna Timi gyémántjai

2021. december 13. 09:29

Sikerült értékesíteni a Dorottya Diamond Palace Kft. megmaradt ékszerkészletét és az üzlet berendezési tárgyait. A gyémántbolt Vajna Tímea érdekeltségébe tartozott: mint kiderült, a kezdőárhoz képest negyedáron keltek el az ékszerek és a búorok.

Két év után sikerült eladni a Dorottya Diamond Palace Kft. megmaradt ékszerkészletét és az üzlet berendezési tárgyait, a gyémántbolt Andy Vajna érdekeltségébe tartozott, így a producer halála után Vajna Tímea érdekeltségébe került.

A 24.hu szerint a felszámoló 1,6 millió forintban állapította meg a becsértéket, a minimálárat pedig 1,28 millióban, ennél kevesebbért nem lehetetett volna eladni az ékszereket és a berendezési tárgyakat. Végül pont ennyit fizettek értük.

137 ékszer volt a csomagban – (fekete) gyémántok, kő nélküli aranygyűrűk és többféle féldrágakő, turmalin, zafír és opálkő szerepelt a pályázathoz mellékelt listán –, ezek értékét összesen egymillió forintra lőtték be. Az üzlet berendezéseit, köztük vitrint, kamerát, hét páncélszekrényt, de még a kávéfőzőt és a fürdőszobabútort is, 600 ezer forintra árazták be.

A portál felidézi, hogy első körben egy tavaly októberben próbáltak túladni az üzlet megmaradt értékein, ekkor még 5,7 millióra tartották a gyémántos cég vagyonát, és a minimumár is ennyi volt, de nem találtak vevőre. Novemberben már 4 millióért is eladták volna a készletet, de erre sem jelentkeztek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm