1 °C Budapest
Rajtuk múlhat a magyar vidék jövője: újabb pofont kaptak a gender-tagadók

Rajtuk múlhat a magyar vidék jövője: újabb pofont kaptak a gender-tagadók

2020. szeptember 16. 08:15

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelemi és Iparkamara szervezésében megvalósult Nők a vidékfejlesztésben és gazdaságfejlesztésben & Nősztorik című bajai rendezvény nem mást tűzött zászlajára, minthogy felhívja a figyelmet a hölgyek szerepére és hozzájárulására a vidék-, térség- és gazdaságfejlesztésében betölthető szerepének erősítésére, valamint a női vállalkozói lét lehetőségeinek és kihívásainak bemutatására - írja a HelloVidék.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Keveházi Kata, a JÓL-LÉT Alapítvány elnöke szerint minden változás az egyén szintjéről kell, hogy elinduljon, ezért a nőnek legelőször önmagára kell találnia ahhoz, hogy tovább tudjon lépni, amit követően azonban a környezetében lévők életére is hatalmas hatással tud lenni, ami végső soron legjobb esetben társadalmi kölcsönhatások sorozatát hozhatja magát.

A szakember meglátása szerint így a férfiak fiskális, profitorientált szemléletén utat törve bebizonyítható az is, attól még, hogy valami nyereséggel jár, nem biztos, hogy az adott szektor fejlődését eredményezi. Az pedig végképp egy elavult szemlélet, miszerint a nő helye a konyhában van, és hogy a család, valamint a karrier egymást kizáró tényezők egy hölgy életében.

További részletek a HelloVidék cikkében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?