27 °C Budapest
40 ezren kapták meg a 12 ezres csekket

40 ezren kapták meg a 12 ezres csekket

2016. július 27. 09:30

Minden késedelmes számlabefizetés után behajtja a cégektől és az egyéni vállalkozóktól a behajtási költségátalányt a Tigáz Zrt. A 12 ezer forintos költséget 40 ezer fogyasztójának számlázta ki az elmúlt hónapokban - írja a Magyar Nemzet.

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak az egyéni vállalkozóknak és cégeknek, amelyek késve fizették ki gázszámlájukat a Tigáz Zrt.-nek, ugyanis a társaság a törvényre hivatkozva minden esetben igényt tart az úgynevezett behajtási költségátalányra. Ennek az összege számlánként negyven euró, azaz több mint 12 ezer forint. 

A lap értesülései szerint az utóbbi hónapokban csaknem negyvenezer ügyfelének küldött fizetési felszólítást a gázszolgáltató, vagyis legalább félmilliárd forintnyi behajtási költségátalányt kell kiegyenlíteniük a fogyasztóknak. Ez az összeg akár magasabb is lehet, ugyanis vállalkozásonként több gázóra is üzemelhet, amelyek után külön-külön kell megfizetni a díjat a korábbi késedelmes befizetések esetén.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?