15 °C Budapest

Lehet még kérni támogatást a visszavont engedélyű online kasszákhoz

MTI
2014. február 11. 18:32

Február 16-ig igényelhetik a vállalkozások a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépek után biztosított állami támogatást az igazoltan megfizetett előleg, foglaló után - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Pankucsi Zoltán hozzátette: nagyjából 80 ezer vállalkozás rendelt az érintett két típusból. Közölte, hogy az engedélyek visszavonása miatt soron kívül kialakítottak egy konstrukciót, amellyel az érintettek nem vesztik el az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. által forgalmazott online pénztárgépekre befizetett előlegüket. Ezzel nem éri anyagi veszteség a vállalkozókat - mondta. Közlése szerint a NAV honlapján leadhatják a rendelésüket az új pénztárgépre, ahol nyilatkozni kell arról is, hogy az államra engedményezik a befizetett előlegüket, foglalójukat. Ezután nincsen más jogi vagy adminisztratív feladatuk.

Pankucsi Zoltán szerint már 40 ezer pénztárgép üzemel online módban, a teljes átállás pesszimista becslések szerint is március vége előtt befejeződhet, a költségvetés bevételi terve nincsen veszélyben.

Az adóügyekért felelős helyettes államtitkár a műsorban arról is beszélt, hogy a legújabb nemzetközi adóügyi megállapodásokban a banktitkot is áttörték: "így Svájctól kezdve a Kajmán szigetekig mindenkitől tudunk akár banktitkokat is az adóhatóságoktól kérni" - fogalmazott. A becslések szerint világméretekben több ezer milliárd dollár lehet az az összeg, amely után a vállalkozások nem fizettek adót. Az információcserét szolgáló egyezményekre azért van szükség, hogy megállapítható legyen: ebből mekkora rész köthető magyar személyekhez, cégekhez. A tárca becslései szerint jelentős összeget visznek ki külföldi offshore-paradicsomokba, pontos adat nincs, de milliárdos nagyságrend lehet.

Pankucsi Zoltán az adóparadicsomok elleni harc legfontosabb részének nevezte az adóügyi egyezmények megkötését.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Magyarország 74 állammal kötött ilyen kettős adóztatást elkerülő egyezményt, amely alapján fel tudja keresni a külföldi társszerveket - mondta. Ezek egyik része az adóügyi információcserére is kiterjed. Tavaly novemberben csatlakozott Magyarország az úgynevezett adóügyi adminisztratív segítségnyújtásról szóló konvencióhoz. A 64 államot tömörítő megállapodás lehetővé teszi az adóhatóságok közös akcióját, megakadályozva ezzel, hogy a belföldi adóhatóság látókörébe került adózó más országba vigye a vagyonát.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem