20 °C Budapest

Még nem tudni, mit akar a kormány a Tescótól

Pénzcentrum
2012. december 14. 12:08

Mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt, a kormány szerdán újabb magyarországi nagybefektetőkkel való stratégiai megállapodás megkötéséről döntött. A listán szerepel a Tesco is, egyelőre azonban nem lehet tudni, miről szól majd a megállapodás.

A kormány szerdán újabb magyarországi nagybefektetőkkel való stratégiai megállapodás megkötéséről döntött, az erről szóló határozatokat a Magyar Közlöny tartalmazza. Az új partnerek: a Tesco-Global Zrt., az IBM Magyarországi Kft., a Stadler Trains Magyarország Kft. és a National Instruments Hungary Kft.

A Közlönyben ugyanakkor nem szerepelnek a megállapodás részletei, csupán egy kormányzati felhatalmazás a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára részére, a stratégiai együttműködési megállapodás aláírására. ( A Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft. esetében a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára az aláíró.)

A kabinet korábban a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, valamint a Hankook Tire Kft.-vel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel kötött stratégiai megállapodást.

Keveset tudni a részletekről

Lapunk megkereste az NGM-et is, a Tescóval kötendő megállapodás részleteire voltunk kíváncsiak. A minisztérium válaszából az derül ki, hogy a megállapodás szövege az aláírást követően lesz nyilvános, azt azonban egyelőre nem árulták el, mikor kerül pontosan a szignó a szerződésre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az NGM szerint a kormány a magyar gazdaság teljesítményéhez jelentős mértékben hozzájáruló globális cégcsoportokkal köt stratégiai együttműködést, ennek célja e nagyvállalatok magyarországi foglalkoztatásának bővítése, a hazai beszállítói együttműködés szélesítése, a Magyarországon előállított termékek exportjának növelése, valamint a nagyvállalatok szerepvállalásának megerősítése a versenyképesség növelését célzó kormányzati gazdaságpolitika megvalósításában. A megállapodásokban fontos szerepet kap a beszállítások területén folytatandó együttműködés fejlesztése, valamint a hazánkban előállított termékek külpiaci értékesítése. A megállapodások ezen kívül a versenyképesség erősítésére vonatkozó pontokat is tartalmaznak.

A válaszból kiderül, hogy a megállapodások végső soron új munkahelyeket teremtenek, és növelik a hazai a beszállítók lehetőségeit is.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem