12 °C Budapest

Még nem tudni, mit akar a kormány a Tescótól

Pénzcentrum
2012. december 14. 12:08

Mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt, a kormány szerdán újabb magyarországi nagybefektetőkkel való stratégiai megállapodás megkötéséről döntött. A listán szerepel a Tesco is, egyelőre azonban nem lehet tudni, miről szól majd a megállapodás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kormány szerdán újabb magyarországi nagybefektetőkkel való stratégiai megállapodás megkötéséről döntött, az erről szóló határozatokat a Magyar Közlöny tartalmazza. Az új partnerek: a Tesco-Global Zrt., az IBM Magyarországi Kft., a Stadler Trains Magyarország Kft. és a National Instruments Hungary Kft.

A Közlönyben ugyanakkor nem szerepelnek a megállapodás részletei, csupán egy kormányzati felhatalmazás a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára részére, a stratégiai együttműködési megállapodás aláírására. ( A Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft. esetében a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára az aláíró.)

A kabinet korábban a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, valamint a Hankook Tire Kft.-vel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel kötött stratégiai megállapodást.

Keveset tudni a részletekről

Lapunk megkereste az NGM-et is, a Tescóval kötendő megállapodás részleteire voltunk kíváncsiak. A minisztérium válaszából az derül ki, hogy a megállapodás szövege az aláírást követően lesz nyilvános, azt azonban egyelőre nem árulták el, mikor kerül pontosan a szignó a szerződésre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az NGM szerint a kormány a magyar gazdaság teljesítményéhez jelentős mértékben hozzájáruló globális cégcsoportokkal köt stratégiai együttműködést, ennek célja e nagyvállalatok magyarországi foglalkoztatásának bővítése, a hazai beszállítói együttműködés szélesítése, a Magyarországon előállított termékek exportjának növelése, valamint a nagyvállalatok szerepvállalásának megerősítése a versenyképesség növelését célzó kormányzati gazdaságpolitika megvalósításában. A megállapodásokban fontos szerepet kap a beszállítások területén folytatandó együttműködés fejlesztése, valamint a hazánkban előállított termékek külpiaci értékesítése. A megállapodások ezen kívül a versenyképesség erősítésére vonatkozó pontokat is tartalmaznak.

A válaszból kiderül, hogy a megállapodások végső soron új munkahelyeket teremtenek, és növelik a hazai a beszállítók lehetőségeit is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?