7 °C Budapest

Paktumot köt a Tesco a kormánnyal

Pénzcentrum
2012. december 13. 10:03

A kormány szerdán újabb magyarországi nagybefektetőkkel való stratégiai megállapodás megkötéséről döntött, az erről szóló határozatokat a Magyar Közlöny legújabb száma tartalmazza.

Az új partnerek: a Tesco-Global Zrt., az IBM Magyarországi Kft., a Stadler Trains Magyarország Kft. és a National Instruments Hungary Kft.

A kormány a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkárát hatalmazta fel a Tesco-Global-lal, az IBM-mel és a National Instruments Hungary Kft.-vel kötendő megállapodás aláírására. A Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft. esetében a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára az aláíró.

A szerdai közlönyben megjelent határozat szól a GE Hungary Kft.-ről is, amellyel hétfőn már aláírták a megállapodást.

A kormány emellett a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, valamint a Hankook Tire Kft.-vel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel kötött stratégiai megállapodást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Pénzcentrum vélemény
Kiskereskedelmi szempontból különösen érdekes fejlemény, hogy a kormány stratégiai megállapodást köt a Tescóval. Az áruházlánc ugyanis az elmúlt hónapokban, években a kormányzati ellenőrzések kiemelt alanya volt, kommunikációs téren pedig leginkább a fogyasztókat átverő, dolgozóit és a magyar beszállítókat a végletekig kihasználó botránymulti szerepét töltötte be.

Ez a mostani megállapodás minden bizonnyal javít majd az áruházlánc (amely nem mellesleg az egyik legnagyobb magyar munkaadó) és a kormány viszonyán.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?