17 °C Budapest

Megvan a Facebook arca

2010. november 25. 18:02

Úgy tűnik, a Facebooknak sikerült egy lépéssel közelebb kerülni ahhoz, hogy a jövőben senki se használhasson olyan márkanevet működési területükön, melyben meghatározó módon szerepel a "face" (arc) szó. A világcég számára annyira becses az elnevezés, hogy mindenképpen a teljes védettségre törekszik.

A vállalat még 2005-ben kezdeményezte a szabadalmi folyamatot, amit az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala a tegnapi nap folyamán előzetesen engedélyezett. A hivatal által meghatározott feltételek teljesítése után a Facebook kizárólagos jogot szerez, és onnantól kezdve a távközlési szektorban senki sem használhat olyan márkanevet, mely a "face" szót tartalmazza, mert az már védettséget élvez.

A közösségi oldal jogászai egyébként jelenleg legalább 15 hasonló szabadalmi kérelem indítványozásán dolgoznak - köztük van az is, melyben a "like" kizárólagos használatát szeretnék elérni.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?