25 °C Budapest

Coop, Gastroyal, Unilever: gyanús ügyek, vizsgálatok

2009. július 22. 09:17

1500 panaszt kapott tavaly a Gazdasági Versenyhivatal. Egyre több, a fogyasztókat érintő ügyet vizsgálnak.

A Coop Hungary tisztességtelennek tűnő akcióját és a Gastroyal fogyókúrás ajánlatát is vizsgálja a napokban indított eljárásaiban a Gazdasági Versenyhivatal.

A Coop kiadványaiban meghirdetett termékeket több esetben egyáltalán nem forgalmazták az üzletei, vagy nem készültek fel elegendő kedvezményes áruval, illetve megesett, hogy nem a reklámozott áron értékesítették azokat.

A GVH több hasonló ügyet vizsgál, például a Penny Market születésnapi akcióját. Már korábban nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy az üzletek jogsértést követnek el, ha a meghirdetett időszakban nem gondoskodnak elegendő termékről.

A versenyhatóság észrevételei szerint kifogásolható módon akciózott az Unilever is, mivel olyan árra nyújtott kedvezményt, amelyet az akciót megelőzően nem is alkalmazott.
.
A Gastroyal ugyancsak megsérthette a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát. Kérdés, tudja-e igazolni, hogy ételsora "fogyaszt, lúgosít, méregtelenít", illetve helye van "minden idők legjobb nyolc fogyókúrája" között

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?